logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Barbie design & dress studio, Mattel

Barbie design & dress studio

Meiden gaan helemaal los met deze set. Het is geweldig om te zien hoe vol overgave ze aan de slag gaan met tekenen, versieren, en bedenken hoe ze hun creatie nog mooier kunnen maken! In de set zit ook echt alles om meteen mee aan de slag te gaan: een Barbiepop, met een jurkje aan. Daarnaast krijg je vier jurkjes, die netjes verpakt zitten in een papieren hoesje, drie textielstiften, twee sjablonen en een velletje hologramstickers. Wat je de bedoeling? Tja. Er is maar één ding wat je kúnt doen met zo’n coole set: jurkjes versieren!

Pak de stiften, en ga aan de slag! Omdat de jurkjes strak verpakt zitten in de kartonnetjes kunnen ze bijna geen kant op. Ze zitten strak gespannen. Daardoor kun je er gemakkelijker op tekenen. En ik zeg expres gemakkelijker, want omdat de jurkjes van stretch zijn, geven ze ook mee tijdens het tekenen. Tip: als je goed kijkt zie je dat één helft van het jurkje van een ander materiaal is gemaakt: deze geeft minder mee. Je moet dus niet te hard tekenen, maar met korte, strakke lijnen je ontwerp maken. Hierbij kun je gebruik maken van de sjablonen, maar uit de hand maak je wel strakkere vormen en lijnen.

Barbie design & dress studio

Let er ook zeker op dat je de stift niet te hard indrukt of te lang op eenzelfde plek houdt. De inkt vloeit snel uit, waardoor je lelijke vlekken krijgt. En die krijg je er natuurlijk niet meer uit. Volgens de handleiding moet je het jurkje daarna versieren met stickers, waarna je hem met de speciale scheurrandjes uit z’n papieren omhulsel kunt halen. Niet doen! Het jurkje zit namelijk binnenstebuiten in het papiertje. Dus: wil je niet dat jouw barbie met de naden naar buiten rondloopt, wacht dan nog even met de stickers. Haal het jurkje uit de verpakking (super-systeem trouwens, met die handige scheurrandjes!) en draai het jurkje om. Versier hem dan met de coole stickertjes!

Barbie design and dress studio, Mattel
Prijs: 29,99 euro
Leeftijd: vanaf 5 jaar

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.