logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Bakugan Mechtanium


bakugan zenthon

Met de Bakugan Mechtanium Titans is Spin Master een andere weg ingegaan met de Bakugan-serie. Het zijn niet meer de opvouwbare bolletjes, zoals je wellicht zou denken, maar echte action-figures, waarbij je speciale krachten kunt activeren met een Mechtogan Activator. Een magneetkaart, maar dan niet om met je Bakugan overheen te rollen. Neen, deze kaart houd je juist tegen een activatiepunt aan, waarna je Bakugan Titan een kleine transformatie ondergaat. Welke dat is, hangt af van de Bakugan.

Wij mochten de Bakugan Zenthon Titan testen. Een geweldig stoer monster, dat deels bestaat uit aluminium – let op: hij is nog steeds grotendeels uit kunststof. Het is stoer dat ze claimen dat het een die-cast-figuur is (gemaakt van metaal) maar dat is slechts voor een deel waar. Zenthon heeft twee activatiepunten: op zijn rug en aan zijn rechterarm. Houd je de kaart voor zijn rug, dan klappen de vleugels uit, zijn hoofd klapt omhoog om plaats te maken voor een geweer, en spikes klappen uit zijn schouder. Stoere actie! Omdat Zenthon een staart heeft, staat hij eigenlijk op drie punten: daardoor blijft hij tijdens deze actie ook goed staan.

De tweede actie is aan zijn rechterarm. Als je goed kijkt zie je daar al een paar lichtgrijze strepen. Activeer je de arm, dan schieten daar ineens vier gevaarlijke klauwen uit, die ook je aanvalskracht weer een stuk verhogen. Want je zou deze activators kunnen zien als extra wapens, die je kunt inzetten in je strijd. De Titans worden geleverd met 2 ability cards en 1 Mechtogan Activatorcard. Nu maar kijken of je tegenstander daar iets op heeft te antwoorden!

Daarnaast is er een nieuwe serie Bakuballs: de Mechtogans. Deze zijn vergelijkbaar met de klassieke Bakugans, hoewel Spin Master er wel wat meer vrijheden heeft genomen met het uitklappen. Eerdere series leken toch wel vaak op elkaar. In deze serie zijn er meer variaties te vinden, waardoor er spannende vormen ontstaan. Ook in de Mechtogans is metaan verwerkt: meestal is de onderkant van de Bakugan gemaakt van metaal, de rest van de Bakugan is gewoon kunststof. Bij de Mechtogans krijg je twee ability cards en een gate card.

Mechtogan Titans Venexus Product

Surf naar bakugan.com en ga de strijd aan met je vrienden. Maak je eigen Bakugan mangastrip, check je collectie of download vette posters… Allemaal in je eigen taal en natuurlijk volledig gratis. Deze website is een must voor alle Bakugan fans van het eerste uur!

Bakugan Mechtanium, Spin Master
Prijzen:
Bakusolo: 6,99 euro
Mechtogan: 11,99 euro
Mechtogan Titan: 16,99 euro

Dit product bij: Bakugan website  |  BOL.com

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.