logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Bakugan Dragonoid Colossus, SpinMaster


Dit kolossale pack biedt waanzinnige mogelijkheden. Combineer de meegeleverde battelgear met de Bakugan Dragonoid Colossus en je ziet een krachtig en cool monster openklappen: het ultieme wapen! De set bestaat uit de Dragonoid Colossus basismonster met twee afzonderlijke vleugels, één Bakugan, 4 Bakugan Battlegear, 1 portalkaart en vaardigheidskaarten.

Door de toevoeging van dit krachtige monster zal jouw Bakugan-match nooit meer zijn zoals het was: met deze kolos voeg je namelijk direct een paar honderd aanvalspunten toe aan jouw strijder, waardoor de kansen wel eens compleet omgekeerd kunnen worden! Als je de battlegear op het monster hebt geplaatst, zal deze in één simpele beweging volledig uitvouwen: zowel de kop en vleugels van het beest, maar ook alle battlegear, die naast wapens ook diens staart zullen vormen.

De afzonderlijke battlegear moet je stuk voor stuk op het platform plaatsen. Dit gaat in eerste instantie wat onwennig, maar na wat oefening zul je ze er in een handomdraai op bevestigen: zie het als het inklappen van een Bakugan: iedere Bakugan laat zich iets anders inklappen, wat weer wat oefening vergt. Zo ook deze Battlegear en het plaatsen op de Colossus. Maar ook op het beest zelf is genoeg uit te klappen. Natuurlijk zijn daar de vier poten die je kunt inklappen om hem wat compacter te maken, maar ook op zijn kop zijn er een aantal details die je kunt in- en uitklappen om het monster nog angstaanjagender te maken. Dit alles is – zeker voor de maatstaven van Bakugan – groot en robuust, wat natuurlijk ook helmaal bij dit grote beest past.

Maar je kunt er ook voor kiezen de battlegear afzonderlijk in te zetten, om zo op een gedoseerde manier wat extra aanvalspunten in te kunnen zetten. Want dat heb je wellicht nodig: bij de Dragonoid Colossus zit namelijk wel een Bakugan, maar hoewel het een unieke Bakugan is voor deze set, heeft hij niet bijster veel aanvalspunten: met zijn 770g is hij wel sterk, maar niet één van de sterksten. Desondanks is deze Dragonoid nagenoeg onverslaanbaar, en ben je zeker een flinke stap dichter bij het worden van een ware Bakumaster!

Bakugan Dragonoid Colossus, SpinMaster
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Prijs: 45 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.