logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Bakken met Paul Hollywood, Paul Hollywood

Als je een echte fan bent van de vele bak- en kookwedstrijden die op tv te zien is, dan ken je zeker The Great British Bake Off. Eén van de juryleden in dat programma is de bekroonde bakker Paul Hollywood. Een kenmerkende persoonlijkheid, die vooral opvalt door zijn kennis en ervaring op het gebied van bakken. In het geweldige boek Bakken met Paul Hollywood staan niet alleen zijn kennis en ervaring gebundeld, maar natuurlijk ook meer dan genoeg recepten om zelf mee aan de slag te gaan in je eigen keuken. Het leuke aan dit boek is echter dat die recepten helemaal niet zo ingewikkeld en minutieus samengesteld zijn. Het zijn eigenlijk best eenvoudige recepten, waarmee je toch de show steelt. Dat komt door de kleine trucjes en aanvullingen die zijn gedaan op de receptuur, waardoor de recepten nét iets anders krijgen. Het boek Bakken met Paul Hollywood bestaat uit de hoofdstukken Brood, Brood met smaak, Zuurdesem, Croissants en zoete broodjes, Koekjes, desserts en cakes, Taarten en pasteien. Nieuwe technieken worden hierbij heel duidelijk en stap voor stap uitgelegd, aangevuld met fraaie fotografie. Daardoor kan het eigenlijk niet misgaan, en dat blijkt ook wel uit ons experiment, de Kerstbroden. Niet helemaal gepresenteerd zoals in het boek, maar we hadden wel netjes alle stappen gevolgd. Want afwijken van de manier van presenteren, dat kan natuurlijk altijd! Het bakboek heeft een heel grote nadruk op het bakken van stoere, eerlijke broden en broodjes. In ruim 190 pagina’s leer je alles over het zelf bakken van je (zuurdesem)brood, in alle denkbare soorten en varianten. Erg leuk om te lezen, en zeker om te doen! Je werk en inspanning zal zeker beloond worden. In de overige honderd pagina’s ga je de zoete kant ontdekken met koekjes, desserts, cakes, maar ook stevige pasteien. Snel, stoer en erg basic. Geen franjes en frutsels, grote hoeveelheden crèmes, marsepein of rolfondant: Bakken met Paul Hollywood kun je als man ook zonder problemen gezien worden! Bakken met Paul Hollywood, Paul Hollywood Good Cook publishing, april 2014, 304 pagina’s, hardcover. Prijs: 24,95 euro. ISBN: 9789461430915

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.