logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Axestos, Guido Weijers

Na een tour van meer dan 250 uitverkochte voorstellingen komt Axestos van Guido Weijers vanaf 23 november op dvd uit. Ga je de rest van leven dingen doen die je verstandig lijken? Of ga je dingen doen die je leuk vindt? Cabaretier Guido Weijers neemt in Axestos meer risico dan ooit. Speciaal voor iedereen die hard wil lachen om dingen die eigenlijk pijn doen. Niet geschikt voor tere zieltjes en mensen onder de 16.

Guido Weijers is inmiddels goed bekend bij eenieder die wel ‘iets heeft met cabaret’. Hij mag zich daarbij voegen tot de korte rij Grote Nederlandse Namen, en dat is in ons kleine kikkerlandje best wel een hele eer! In deze show weet hij wederom mensen aan het denken te zetten, iets waar Cabaret zich bij uitstek toe leent. De kracht van Guido is hierbij te vinden in de herhalende verhaallijnen. Door de hele cabaretvoorstelling komt hij terug op eerder gedane uitspraken. Soms valt hierdoor het dubbeltje eindelijk, een andere keer wordt je vermoeden bevestigd, maar soms is het ook gewoon leuk. Door deze herhalingen blijkt echter wel dat een voorstelling van Guido meer is dan een aaneenschakeling van anekdotes en grapjes, bedoeld om enkel een avond vermaak te verzorgen.

Neen, Guido zet je echt aan het denken, over één van de belangrijkste zaken die er op dit moment spelen: de hebberigheid, en het feit dat bezit een bepaalde status blijkt uit te schakelen. Want zeg eens eerlijk: hoeveel mensen lezen deze recensie op een Smartphone of Tablet? En had dat niet op een ander moment gekund, gewoon vanachter een computer?

Guido Weijers – Axestos, Universal pictures

Tijdsduur: 98 minuten, Cabaret.
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 20 euro)

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.