logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: AXE Peace

AXE PeaceVrede op aarde, dat willen we allemaal. Make love, not war! En babe-magnet-verzorgingsmerk AXE wil daar maar wat graag aan bijdragen met hun productenserie AXE Peace, die in iedere winkel te verkrijgen is.

Tijs van Olffen, Brand Manager AXE Nederland zegt: “De nieuwe generatie beleeft peace tegenwoordig op een andere manier, maar is niet minder betrokken. Ik merk al langer dat er een nieuwe wind waait onder jongeren. Niet alleen in ons land, maar ook wereldwijd. Jongeren zijn zich meer bewust van het leven en van de gevolgen van hun eigen gedrag. Ze willen graag laten zien dat ze solidair zijn met anderen en doen dat bijvoorbeeld online. Het bekende statement ‘Make Love, Not War’ is daarom van alle tijden en sluit aan bij onze merkgedachte. Dit steken we voor deze campagne in een modern jasje, zoals mensen dat van AXE gewend zijn. Met een dikke knipoog en respect. We willen mensen aan het denken zetten.”

Onze mening

Deze producten van Axe zijn dus niet zozeer bedoeld om een grote horde vrouwen aan je te binden door een enorme geur te verspreiden. In tegendeel zelfs, want de geur van de verschillende AXE Peace-producten is behoorlijk subtiel en zelfs wat zoet. Een stuk minder dominant en aanwezig dan verschillende andere AXE-producten. Als je goed ruikt kun je een vleug perzik ontwaren, maar dat is de ondertoon voor een duidelijk aanwezige, frisse en vooral neutrale geur. Die geur was duidelijk te ontwaren in de oranje 2-in-1 shampoo, en wat minder in de felblauwe douchefris. De gel was dun, en daardoor prettig om aan te brengen. Eenmaal aangebracht droogde hij snel, en hield het haar goed in model, uur na uur!  AXE Peace is aangenaam om te dragen en om geroken te worden! Ons vrouwelijke testpanel was ook te spreken over de geur, gedragen op een man. Nu komt de grootste uitdaging: hoe vertel je spontaan dat dit de geur AXE Peace is, en dat je daarmee laat merken tegen geweld, onderdrukking en meer van dat soort vervelends te zijn?

Support voor peace initiatieven

AXE support in deze campagne de organisatie Peace One Day, een initiatief van de Britse acteur Jeremy Gilley. Hij richtte de organisatie op om 21 september, de dag die de Verenigde Naties sinds 1981 de Internationale Dag van de Vrede noemt, een dag te laten zijn waarbij er wereldwijd een staakt-het-vuren wordt gehouden. Daarnaast moedigt AXE iedereen aan om zelf ook een initiatief aan te dragen, dichter bij huis. Tot en met eind februari 2014 kunnen mensen via deAXE website www.axe.nl stemmen op hun favoriete peace initiatief. Bijvoorbeeld MasterPeace, van onze landgenoot Ilco van der Linde, onlangs nog onderscheiden door VN-baas Ban Ki-moon. Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld is ook een Nederlands peace initiatief waarop gestemd kan worden. De organisatie die de meeste stemmen krijgt wordt vanaf maart omarmt door AXE in de vorm van een donatie en landelijke publiciteit.

Kinderkleding koop je online bij:
Kixx Online | kinderkleding.nl | Kidscotton | littlecool.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.