logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Strip recensie: De avonturen van Graaf Rommelgem


De Vlaamse graaf Pancratius Edelhart Ladislas Philippus Rommelgem is een beetje een vreemde snuiter. Met zijn enorme snor en een voorliefde voor paddenstoelen zou je hem zonder problemen een vreemde snuiter kunnen noemen. Hij woont in zijn kasteel, vergezeld door zijn huishoudster en trouwe metgezel, Nicolette. De strips met graaf Rommelgem nemen je mee naar de Tweede Wereldoorlog en scheppen een wereld vol bijzondere avonturen, fantasie en feiten. De illustraties scheppen een fantastisch beeld van de geschiedenis, doorspekt met de excentrieke en uitgesproken personages die er in rondlopen. Ga je mee op de geniale avonturen van Rommelgem?


Rommelgem: Enigma

Auteur: Rommelgem: Enigma

In dit eerste deel maak je kennis met de wonderlijke geest van graaf Rommelgem op het moment dat WOII uitbreekt. De graaf wordt ontboden naar Engeland, om mee te werken aan het project Enigma op de prestigieuze locatie van Bletchley, waar de Britse geheime dienst jarenlang werkte aan het ontcijferen van geheime boodschappen die werden verstuurd door de Duitse troepen. Op zijn weg daar naartoe maakt hij kennis met de knappe en even geniale Blaire Mackenzie, een frisse jongedame die haar hart op de tong heeft. Er groeit al snel wat moois tussen die twee, ze zijn echt zielsverwanten. Ondertussen proberen ze de Duitse geheime codes te ontcijferen. Daarbij maken ze onder andere kennis met niemand minder dan de wiskundige Alan Turing en Winston Churchill, in de hoop om ongewenste burgerslachtoffers te voorkomen. Ze leren echter ook dat iedereen er een dubbele agenda op nahoudt en dat het lang niet zo eenvoudig is als zij denken! Zelfs geheim agent Fleming doet zijn intrede en bedenkt tijdens een spannend avontuur een hoofdpersoon voor een spannende spionageserie…

Score: 8

Ga direct naar Rommelgem: Enigma op BOL.com.

Rommelgem 2: Patient A

Auteur: Rommelgem 2: Patient A

In dit tweede deel, dat zich afspeelt in 1941, is het goed te zien dat Rommelgem en Mackenzie nog altijd een setje zijn. Ze ontvangen in dit deel een geheime boodschap van drie kameraden van Rommelgem en zijn compagnon, Black. Hun gezamenlijke vrienden zijn gevangengenomen voor de Duitsers en worden gedwongen om mee te werken aan geheime projecten. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Hun ideeën zouden juist voor het goede moeten worden ingezet! Met zijn drietjes gaan ze via een enorme omweg naar Duitsland om de drie wetenschappers terug te halen… maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Eenmaal in Duitsland maken ze kennis met een nieuwe drug, die de hele Duitse bevolking oppept en van een bizarre energie voorziet. Een van de uitvindingen van de ontvoerde genieën. Om iedereen terug te halen, zullen ze echter tot in de berghut van Adolf Hitler moeten komen… dat is wel een hele onderneming voor onze onervaren spionnen. Toch laat Rommelgem zien dat doorzettingsvermogen en creativiteit je een heel eind kan brengen. Maar of dat genoeg is? Dat zal de toekomst moeten uitwijzen.

Score: 8

Ga direct naar Rommelgem 2: Patient A op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.