Recensie: Avifauna


Het AviFauna is een geweldig park voor iedereen die ‘iets heeft’ met vogels. En als je dat nog niet hebt, of in mindere mate, dan zul je dat zeker krijgen bij het bezoeken van het schitterende park! Want dat is natuurlijk de grootste attactie van dit park: onze gevederde vrienden. Ze zijn er in alle soorten en maten: kleurrijke Ara’s, grappige, nieuwsgierige pelikanen, sierlijke flamingo’s, waggelende pinguins of de o, zo schattige honingpapegaaien.
Voor wij vertrokken naar het park vroeg mijn oudste zoon me: ‘Papa, alleen maar vogels – is dat niet saai?’ Ik wilde hem natuurlijk niet ontmoedigen, maar ook niet te veel hoop geven: ‘Welnee jongen, er zullen vast nog wel andere dingen zijn die je kunt doen’. Uiteindelijk hebben we een volle dag doorgebracht op het park, van openingstijd tot een uur of vijf. Toen kwamen we er achter dat we weer bij de ingang waren, en echt alles hadden gezien!

Want in het park wordt je niet langs vogelkooitjes geleid waar de dieren krap zitten te verpieteren: dan zou je er snel doorheen zijn! Nee, de dieren zitten afwisselend in lekker grote kooien of lopen (of vliegen) vrij rond in mooi aangelegde parkjes en tuintjes, meestal met een paar soorten bij elkaar. Zo krijg je bovendien een beetje beeld van de natuurlijke leefomgeving van de dieren. Wat overigens direct opvalt is de ontzettende zorg waarmee het park is aangelegd. Heel erg mooi en sfeervol! Ook het centraal geleden gestaurant is mooi opgetrokken in een Cubaanse stijl, waardoor dit restaurant het park al direct een warme, gezellige uitstraling geeft: net of je even weg bent uit Nederland! Maar dat is niet alles: zo is er een verduisterde gang voor nachtvogels, en een kasteelruïne waar imposante uilen je vanuit hun veilige, hoge verblijfplaatsen aanstaren. Op mijn oudste zoon had deze ruine, samen met de roofvogelshow, het meeste indruk gemaakt. Mijn jongste zoon was het meest onder de indruk van de tweede vogelshow, met de siervogels, en het zelf mogen voeren van de honingpapegaaien, maar dat was ook omdat deze met grote getalen en zonder vrees op hem afkwamen om te genieten van het drankje dat hij in zijn handen had. Na een kort schrikmomentje (hij is drie jaar oud) was hij al snel gewend aan zijn nieuwe vriendjes, en vond hij het heerlijk, al die aandacht!

Maar vogels kijken is niet het enige dat je er kunt doen: per dag zijn er een drietal vogelshows te bewonderen, ieder met een eigen thema en vogels die zich laten bewonderen om alles te illustreren. De vogels vliegen overigens gewoon ‘los’ om naar het podium te gaan en te retourneren naar hun verblijfplaats. Bijzonder om te zien hoe deze beesten zijn afgericht en hoe de verzorgers er mee omgaan: beide partijen hebben er zichtbaar pret in. Ook worden er op gezette tijden dieren gevoerd: bij de Pelikanen en de Pinguins wordt er echt een showtje van gemaakt, waarbij er ook het een en ander over de dieren wordt verteld en er de mogelijkheid is tot het stellen van vragen over de dieren. Of je kunt even genieten van het poppenkasttheater, geplaatst bij de speeltuin en arcadehal. Wat opviel (maar dat was ook toeval): als je redelijk vroeg aanwezig bent, loop je van het ene showmoment naar het andere, en sluit alles redelijk goed op elkaar aan. Zo weet je zeker dat je een volle dag zult genieten van de pracht en praal die het dierenrijk ons kan tonen. Verbaas je over de vogels: bezoek het Avifauna!

Avifauna
Prijs per entreebewijs: 12 euro – 13,50 (kinderen-volwassenen)
Prijs uitrijkaart: Gratis

Meer informatie vind je op: Avifauna website

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.