logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Astrologische inzichtkaarten, Natasja Kuipers


9789401300100 astrologische inzichtkaarten

Inzichtkaarten en Tarotkaarten zijn onverminderd populair. Sterker nog: ik heb het idee dat een kaart leggen weer aan populariteit aan het winnen is, en bezig is aan een ware comeback. Astrologische inzichtkaarten is een set dat daar helemaal op inspeelt. In de stijlvolle door zitten een klein hardcover boekje en veertig inzichtkaarten. Deze zijn gebaseerd op de acht planeten, de Zon en Pluto. Laten we ze voor het gemak allemaal even planeten noemen in deze recensie.

We beginnen echter met het boekje (waarvan de kaft in ons exemplaar jammerlijk genoeg verkeerd om was vastgelijmd). Hierin staat netjes en helder uitgelegd wat het kaartleggen nu precies inhoudt, en wat je er voor nodig hebt. Een stukje geschiedenis, een korte uiteenzetting van verschillende leggingen en vragen die je kunt stellen, voordat je echt aan de slag kunt. Na deze algemene uitleg vind je een heldere uitleg over de verschillende kaarten, wat ze betekenen en wat je er mee kunt. Die uitleg beslaat twee pagina’s: een uitleg van de kaart, en een betekenis, met daarnaast een opdracht die de legger (of de persoon voor wie gelegd wordt) zou kunnen uitvoeren. Maar, zoals Natasja zelf al zegt in de inleiding: het is slechts een richtlijn: het gaat uiteingelijk om je eigen interpretatie, je eigen gevoel!

Iedere planeet wordt gecombineerd in de vier elementen. Zo krijg je bijvoorbeeld Zon in aarde, Zon in lucht, Zon in water en Zon in vuur. De kaarten geven inzicht in allerlei vragen en problemen die de vraagsteller kan hebben, op het gebied van bijvoorbeeld persoonlijke ontwikkeling, werk, relaties en gezondheid. Ze geven vooral aan wat je kunt doen om negatieve situaties naar positieve om te buigen. Naast het trekken van de kaart en het lezen en interpreteren van de betekenis, wordt je gestimuleerd oefeningen te doen die betrekking hebben op het thema van de kaart. Deze oefeningen zijn heel divers en variëren van een yogaoefening tot een creatieve opdracht of visualisatie. Deze unieke divinatieset is op die manier een dankbaar hulpmiddel bij problemen en persoonlijke vragen. De kaarten zijn mooi uitgevoerd. Ieder element heeft z’n eigen achtergrond gekregen, met bovenin een cirkeltje met de planeet en diens element, waarbij het cirkeltje de kleur heeft van de planeet. Leuk bedacht! Klein puntje van kritiek: wij hadden liever afgeronde hoeken gezien aan de kaarten.

Astrologische inzichtkaarten, Natasja Kuipers
Altamira, oktober 2012, 110 pagina’s en 40 kaarten, hardcover.
Prijs: 19,95 euro. ISBN: 9789401300100


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.