logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Arjen Robben en het geheim van zijn jonge helden, Fred Diks

arjen-robben-jonge-helden[1]Honderden leerlingen van Groningse basisscholen hebben geschreven aan een heel bijzondere kinderboekenreeks over voetbalheld Arjen Robben. Al eerder recenseerden we Arjen Robben en de finale van de Champions league. Daarin kon je de hele loopbaan van Arjen Robben lezen, van jong broekie tot voetballer in de Champions League. Arjen Robben en het geheim van zijn jonge helden speelt zich af nadag Arjen zijn voetbalschoenen aan de wilgen heeft gehangen. Op zijn ‘oude dag’, dus nadat hij niet meer professioneel voetbalt,gaat hij weer terug voetballen bij zijn jeugdliefde FC Groningen, aldus de basisschoolleerlingen die dit boekje gezamelijk hebben geschreven. Hij wordt coach van een jeugdteam en zet zich daarnaast in voor arme, jonge voetballers in Brazilië. Alsnog een vol en druk programma dus, met dit keer niet alleen Arjen Robben in de hoofdrol, maar ook zijn jonge helden: supergoeie voetballers die dankzij de begeleiding van Arjen nóg beter worden. Maar wat is nu het geheim van zijn jonge helden? Dit derde en laatste deel is weer een heel vlot geschreven boekje, dat vooral voetbalfans zal aanspreken. Een geweldige manier om jongens die waarschijnlijk liever achter een bal aanrennen dan lezen (en ja, dat klinkt wel een beetje bevooroordeeld maar blijkt in de praktijk vaak toch te kloppen) toch aan het lezen te krijgen. geniet van dit laatste avontuur, geschreven door kinderen voor kinderen – en bewerkt door Fred Diks. Door het boek heen vind je trouwens plaatjes die je met een speciale app kunt scannen. Daarmee bekijk je filmfragmenten, animaties, games en hoor je een stukje van Arjen Robben himself én prinses Laurentien!

Informatie

Arjen Robben en het geheim van zijn jonge helden, Fred Diks
Illustrator: Stephan Timmers Kluitman, 92 pagina’s, hardcover. Prijs: 4,95 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar. ISBN: 9789020699142

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.