logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Arjen Robben en de finale van de Champions League

arjen robben en de finale van de champions leagueVeel kinderen hebben idolen. In de regel zijn dat voormeisjes popsterren in allerlei vormen en maten, en voor jongens zijn het vooral sporters. Voetballers, om precies te zijn. Voetballers, zoals Arjen Robben. Die spreken ontzettend tot de verbeelding. En dat blijkt, want na de vraag om een boek te maken over het leven van Arjen Robben waren de achtste-groepers in Groningen meteen enthousiast.

Het resultaat zie je in dit boekje. In veertien hoofdstukken wordt het leven van Arjen Robben omschreven, vanaf het moment dat hij alleen nog maar op het schoolplein voetbalde tot aan zijn carrière als jeugdvoetballertje, tot aan de finale van de Champions League. Ieder hoofdstuk is geschreven voor een andere klas, vanuit een andere school. De kinderen hebben daarbij grote hulp gehad van Arjens moeder, die de kinderen vertelde over zijn jeugd. Alle feiten kloppen dus, hoewel ze soms iets spannender zijn gemaakt.

Nadat alle verhalen af waren,zijn ze verzameld door Fred Diks, die de verhalen nog gecontroleerd heeft. Daarna zijn ze voorzien van stoere plaatjes, getekend door Stephan Timmers. Daarnaast vind je een stukje van Arjen Robben zelf. Een leuke gimmick is de speciale app. Door het boek heen vind je icoontjes. Scan die met de app, en je komt uit bij filmpjes, interviews en zelfs een interview met Arjen Robben en Prinses Laurentien! Een erg cool boek dus, voor alle voetbalfans, of je nu fan bent van Arjen of niet. Want zo zie je dat je van het schoolplein kunt doorgroeien naar topvoetballer, en zo maar in de Champions League kunt komen. Arjen Robben en de finale van de Champions League, Fred Diks Kluitman, februari 2014, 96 pagina’s, hardcover. Prijs: 4,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789020699067

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook: Wie is de echte schrijver van Geronimo Stilton Wie is de illustrator van Geronimo Stilton Interview met Geronimo Stilton Lees al onze recensies van Geronimo Stilton

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.