logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Archie Greene en de vloek van de alchemist


archie-greene-en-de-vloek-van-de-alchemist In het eerste boek van Archie Greene, het geheim van de magiër, maak je kennis met een toverwereld die zich makkelijk met die van Harry Potter kan meten. In het tweede deel van deze reeks, Archie Greene en de vloek van de Alchemist, wordt het meteen een heel stuk spannender. Hierin moeten Archie en zijn vrienden het namelijk opnemen tegen de zwartste magie die er bestaat… en of hij daar al is tegen opgewassen?

Boekenfluisteraar

In de magische wereld van Archie Greene zijn de rollen onder de tovenaars netjes verdeeld, op basis van de magische gaven die ze bezitten. Archie komt als boekbinder aan de slag, als leerling van de Oude Zeb. Daaruit wordt duidelijk dat Archie beschikt over bijzonder krachtige magie. Hij kan bijvoorbeeld met boeken praten! Hij is één van de zeldzame boekfluisteraars. Dat komt hem, als boekhersteller, wel erg goed van pas, want zo kunnen de toverboeken Archie vertellen wat er aan de hand is. Maar soms gaat het ook mis, want ook Archie laat zich wel eens verleiden tot de zwarte kant. In Archie Greene en de vloek van de alchemist gaat Archie nog een stapje verder. Hij krijgt namelijk een nieuw magisch teken: het ronde, goudkleurige vuurmerk van de alchemist. Dat zijn geen chemici, zoals je zou denken, maar magiërs die Moedermagie kunnen schrijven. Zij kunnen toverspreuken bedenken en schrijven, die vervolgens door alle tovenaars gebruikt kunnen worden. Bijzonder zeldzaam, de laatste alchemisten zijn zo’n 350 jaar geleden stuk voor stuk verongelukt. Behalve één… De tovenaar Grey is spoorloos verdwenen.

Schrijven

Omdat er al 350 jaar geen tovenaars zijn geweest die magie konden schrijven, is de kunst inmiddels helemaal verdwenen. Slechts een paar tovenaars hebben zich er in verdiept, maar hebben hun kennis alleen uit de boeken moeten krijgen. Zelf hebben ze het nooit kunnen uitproberen. Nu zijn er in één keer vijf alchemisten: Archie, zijn neefje Distel en nichtje Netel, Arabella en de dierenverzorger Rupert. Zij vormen al snel een club, en zijn vastberaden om de Grote Vloek op te heffen. Die vloek zou alle magie namelijk laten verdwijnen. De spreukenboeken vervagen al langzaam, maar het grote probleem blijft: wie kan hen vertellen hoe je magie schrijft?

Spannend

Ook dit tweede deel van Archie Greene: De Vloek van de Alchemist, is spannend als het eerste deel. Je neemt iedere stap mee die Archie zet, en ontdekt daarbij de magische wereld waarin hij leeft. De avonturen zijn origineel en bijzonder, waarbij de magische dieren weer een feestje van herkenning zijn. Het is dan ook prettig dat dit soort elementen wat dichter bij de bekende magische elementen hoort. De mix met de ‘normale’ mensenwereld maakt het helemaal bijzonder en betoverend. De strijd is spannend tot de laatste bladzijde, maar boven al ook erg mysterieus. Wie zit er achter de vloek, en wie zit de Club van Alchemisten dwars?

Informatie

Archie Greene en de Vloek van de Alchemist, D.D. Everest uitgeverij Leopold, 296 pagina’s, hardcover. Prijs: 17,99 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789045119694 E-book: 7,99 euro. ISBN: 9789045119410

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.