logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Appeltaart, Janneke Philippi


Appeltaart heeft een lange traditie in de Nederlandse keuken. Al in het eerste gedrukte kookboek, Een notabel boeckxken van cokeryen (1514), komt een uitgebreid recept voor appeltaart voor. Maar ook in andere landen zijn appels al eeuwenlang een geliefd ingrediënt in de keuken.

Appeltaart bevat 70 verschillende appeltaartrecepten. Van Hollandse klassiekers tot klein gebak en trendrecepten. Hollandse appeltaart, Franse tarte tatin en Italiaanse crostata. Zweedse äppelkaka, appelkruimelcake, appelbollen, 15-minutenwafels. Naar zeggen van de uitgever zijn er nog nooit zoveel appeltaartrecepten in één boek gebundeld! Alle recepten zijn bovendien bijzonder eenvoudig te maken, en worden door Janneke ruimschoots voorzien van tips voor het beste resultaat en volop ideeën voor variaties en styling. Daarnaast wordt er natuurlijk een goede inleiding gegeven in de verschillende ingrediënten en appels, want een appeltaart begint natuurlijk bij een goede appel!

Dankzij de veelheid aan recepten zit er voor ieder wel iets bij, en op verschillende niveaus: van beginnend bakker tot de gevorderde thuisbakker. Maar probeer vooral eens iets uit, want daar leent dit boek zich bij uitstek voor. Zo maak je in zeventig taarten een reis rond de wereld middels lekkere appeltaarten, cakes, nagerechten en nog veel meer. De recepten zijn voorzien van een paginagrote kleurenfoto, dat je een bijzonder smakelijke indruk geeft van het mogelijke resultaat. Tussen de recepten door vind je een thema-pagina, met leuke tips en suggesties om je nieuwe technieken en variatiemogelijkheden aan de hand te doen. Voor iedereen die op zoek is naar nieuwe bakinspiratie voor zijn appeltaarten. Inclusief diverse dieetappeltaarten (glutenvrij, vetarm, koolhydratenarm).

Appeltaart, Janneke Philippi
Karakter koken, september 2011, 176 pagina’s, hardcover.
Prijs: 24,95 euro. ISBN: 9789061129608

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] Weekendlunch is dan ook een heel veelzijdig gerechtenboek. Je zou jezelf niet eens hoeven beperken tot de lunch met deze gerechten, maar er ook een lekker gevulde avondmaaltijd. De gerechten zijn dan voor sommigen ook wat zwaar te noemen, en (voor een Nederlandse lunch) nogal bewerkelijk. Een aantal gerechten zijn dan ook wat hoogdravend te noemen als lunchgerecht – ik zou ze niet eens op tafel zetten bij diner met ons gezin – maar smaken verschillen. Wel een petje af: Janneke schuwt het niet om ook bij de lunch het toetje te introduceren! En natuurlijk vind je in dit boek Jannekes favoriete recept voor appeltaart. […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.