logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Antboy, Kenneth B. Andersen

antboyAntboy is eigenlijk een heel standaard superheldenverhaal. We leren een ietwat dikke jongen kennen, genaamd Pelle Noordmans. De kinderen op zijn school noemen hem Nerdmans. Niet dat hij zo slim is, maar omdat het leuk klinkt. Het leven op school wordt hem knap zuur gemaakt, vooral omdat hij zo slecht is met sport en beweging. Thuis houdt hij de schijn op. Hij doet net alsof hij het superfijn heeft op school, terwijl hij daar flink gepest wordt – vooral door de Terror Tweeling, twee opgeschoten jongens die iedereen onder de duim houden. Maar daar komt verandering in! Tijdens het opwarmen van een magnetronmaaltijd wordt er namelijk ook een miertje mee gemagnetroniseerd (sorry, verzonnen woord!) Als deze mier Pelle bijt, wordt hij daar ontzettend ziek van. Hij ligt meer dan een week op bed, en kan zich van die week eigenlijk niets meer herinneren. Maar dan voelt hij zich ineens kiplekker… en super sterk! Daar komt hij bij de gymles af, wanneer zijn wrede gymleraar hem uit een ring probeert te worstelen. Dat lukt hem met geen mogleijkheid, terwijl Pelle zich nauwelijks hoeft in te spannen. Ook rent hij in een mum van tijd naar school en weer terug, zonder ook maar een zweetdruppeltje te laten. Dat schept mogelijkheden! Pelle maakt een pak van oude verkleedkleren, en moet dan alleen nog op zoek naar een juiste identiteit. Want als superheld wordt hij maar moeilijk begrepen… misschien is een misdaadpad iets meer voor hem? Antboy is het eerste boek van een serie, over een bijzondere jongen. Hij krijgt superkrachten door een mier. Hij is ontzettend sterk, rent alsof hij zes benen heeft en plast zelfs door metaal heen… Die laatste klinkt misschien een beetje smerig, maar blijkt knap handig! Antboy is leuk en vlot geschreven, en zal zeker tot de verbeelding spreken. Een klein en oninteressant beestje blijkt ineens veel meer te kunnen dan wij eigenlijk dachten!

Informatie

Antboy, Kenneth B. Andersen Manteau, 192 pagina’s, paperback. Prijs: 12,50 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789022330852

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.