logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Anta-flu levert snoepen zonder schuldgevoel

unnamedSmoesjes om te snoepen? Nederlanders gebruiken deze volop! Dit blijkt uit onderzoek van Anta Flu naar het snoep- en smoesgedrag van Nederlanders. Vooral vrouwen rechtvaardigen het eten van een snoepje voor zichzelf: bijna de helft van de vrouwen doet dit regelmatig. Maar ook bijna 4 op de 10 mannen doen hier aan mee. De meest gebruikte smoezen zijn ‘één snoepje meer of minder maakt niet uit’, ‘dit snoepje is goed voor me’ en ‘het is weekend, dan mag het’. Maar sommige Nederlanders zijn een stuk creatiever in het verzinnen van smoesjes, tot een liefde voor de tandartsassistente aan toe…

Vrouwen gebruiken vaker smoezen dan mannen, dit geldt ook voor jongeren onder de 30 jaar. Meer dan de helft van de jongeren komt regelmatig met een smoesje om te snoepen op de proppen. Voor 30+’ers is dit iets meer dan 4 op de 10. De top 5 smoesjes om te snoepen zijn:

  • 1.       Eén snoepje meer of minder maakt ook niet uit (57%)
  • 2.       Dit snoepje is goed voor me, het verzacht de keel of het geeft een frisse adem (55%)
  • 3.       Het is weekend, dan mag het (52%)
  • 4.       Ach, dit is maar een klein snoepje (45%)
  • 5.       Ik heb heel gezond gegeten vandaag (41%)

Snoepgedrag Nederlanders

Als gekeken wordt naar het snoepgedrag, blijkt dat Nederlanders dol op snoepen zijn! Maar liefst 94% van de Nederlanders geeft aan te snoepen, terwijl slechts 6% van de respondenten zegt écht nooit te snoepen. Nederlanders snoepen het allerliefst onderweg in de auto of met het openbaar vervoer (ongeveer de helft van alle snoepkonten), maar ook kunnen ze het niet laten te snoepen tijdens een film of serie (40%) of op een (verjaardag)feestje (28%). Opvallender is dat een kwart van de mensen snoept uit verveling en dan vooral mensen jonger dan 30 jaar: 40%.

Jongeren delen hun snoep niet

Twee op de vijf respondenten (36%) geeft aan dat ze hun snoep liever niet delen. Vooral jongeren onder de 30 jaar doen dit liever niet: maar liefst de helft houdt alles voor zichzelf! Nederlanders zijn sowieso dol op snoepen: 74% van de Nederlanders is gek op allerlei soorten snoep. Bij een kwart moet de zak leeg als ze eenmaal beginnen met snoepen en nog eens 40% heeft er moeite mee om de zak niet leeg te eten.

Smoesjes zijn er dus veel, maar wat zijn de 5 meest bijzondere en grappige smoezen uit het onderzoek?

  • 1.       Ik snoep, want ergens ter wereld is er echt wel iemand jarig en dat moet gevierd worden!
  • 2.       Ik vind de tandartsassistente leuk!
  • 3.       Als ik het eet, wordt een ander er tenminste niet dik van… Sociaal van mij hè?
  • 4.       Zijn snoepvriendjes zitten al in mijn buik, dus deze moeten daar ook gezellig naar toe.
  • 5.       Van 100 gram snoep, kun je nooit een kilo aankomen…

unnamedDe lekkerste smoes om te snoepen

Anta Flu heeft het snoep- en smoesgedrag van Nederlanders onderzocht ter gelegenheid van de lancering van hun nieuwe merkcampagne en pay-off: Anta Flu, de lekkerste smoes om te snoepen. Anta Flu wordt door veel mensen gezien als een ‘alibisnoepje’. Een snoepje dat ze mogen nemen, omdat het niet alleen lekker is, maar ook keelverzachtend of –verzorgend is of de adem verfrist.

Anta Flu Mini

Anta Flu lanceert ook Anta Flu Mini, speciaal ontwikkeld voor de consument die onderweg is. Anta Flu Mini voldoet aan alle eisen die consumenten aan een dergelijk product stellen: hersluitbaar, suikervrij, met 100% natuurlijke ingrediënten en slechts 3 calorieën per snoepje. En ze zijn natuurlijk ook heel erg lekker! Anta Flu Mini is verkrijgbaar in drie nieuwe smaken: Cool Mint (frisse adem), Lemon (keel verzachtend) en Hoest (keel verzorgend). De consumentenadviesprijs is €0,99 per zakje.

[Beauty_Shop]

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.