logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Anna’s perfecte smaken, Anna Jones

Anna Jones is Britse kok, receptontwikkelaar en een van de pioniers op het gebied van vegetarisch eten. Ze laat met Anna’s Perfecte Smaken zien hoe je een krachtige maaltijd op tafel zet, bruisend van de smaken en structuren, zonder dat er vlees aan te pas hoeft te komen. Haar recepten nemen eenvoudige ingrediënten en zetten die in de hoofdrol. Daardoor ontstaan spannende en verrassende gerechten. Bereid je voor op een wereld vol groenten, verse kruiden en smaakmakers!

12 smaakmakers

De kern van Anna’s perfecte smaken bestaat uit twaalf uitgesproken smaakmakers (citroenen, olijfolie, azijn, mosterd, tomaten, kappertjes, chili, tahini, knoflook, uien, miso en pinda’s), die ieder om hun eigen redenen een plekje hebben gekregen in dit boek. Natuurlijk legt Anna je precies uit waarom ze zo van deze twaalf ingrediënten houdt, maar ze doet nog iets beters: ze laat het je zelf ervaren! Met behulp van 125 seizoensgebonden recepten zet je het hele jaar door vegetarische gerechten op tafel.

Kookboek met lessen

Het bijzondere aan Anna’s Perfecte Smaken is wel dat je tekst en uitleg krijgt over de gekozen technieken en combinaties. De schrijfster is heel open in haar aanpak en deelt haar kennis en ervaring vol overgave en met verve. De recepten zijn misschien niet altijd even toegankelijk (er worden zo veel verse kruiden gebruikt – het loont hier echt om zelf aan de slag te gaan in de tuin 😉 ). Op het gebied van duurzaamheid zul je zien dat veel ingrediënten in meerdere recepten worden gebruikt. Je hoeft dus niets weg te gooien! De sfeervolle foto’s laten zien wat het mogelijke resultaat kan zijn.

Verstopte basistechnieken

Kijk ook goed naar de recepturen. Die bestaan vaak uit meerdere stappen, waarbij je verschillende stappen weer met elkaar kunt combineren tot nieuwe recepten. In het boek zelf staan ook genoeg tips over het uitwisselen van bepaalde ingrediënten en het omvormen van de recepturen naar vegan varianten. Dankzij die variatie aan technieken in het boek zal je kwaliteit in de keuken zonder twijfel verbeteren! Door het boek heen vind je informatieve teksten over verschillende ingrediënten en technieken, over het bedenken van een maaltijd in texturen en smaken.


Ga direct naar Anna’s perfecte smaken op BOL.com.

Recensie over Anna’s perfecte smaken

CooleSuggesties topper

Wil je meer vegetarisch koken, zonder daarbij toevlucht te zoeken naar de standaard vleesvervangers in het supermarktschap? Dan laat Anna Jones je in dit boek zien hoe je krachtige en uitgesproken smaken op tafel zet in verassende combinaties. Zowel smaken als texturen worden gecombineerd tot exclusieve gerechten, die je smaakpapillen even goed wakker schudden. Ze maakt daarbij veel gebruik van seizoensgebonden ingrediënten en geeft bij wat bijzondere items meerdere recepten, zodat je niets hoeft weg te gooien. Het nodigt uit tot experimenteren en combineren. Dankzij de vele feitjes en technieken zul je met dit boek een veelzijdigere kok worden!

Score: 9


Informatie

Titel: Anna’s perfecte smaken
Auteur:
Uitgever: Fontaine uitgevers
Aantal pagina’s: 352
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789464043082
Prijs: 34.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Avatar for Dennis van HoutsDennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.