logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Animal Planet, Big Balloon Publishers

Voor jongens en meisjes die alles willen weten en leren over alle dieren die op de planeet leven, is er nu dit waanzinnige tijdschrift! Vol met verrassende feiten, coole projecten, weetjes, opdrachten en vragen over de meest fantastische dieren.Het tijdschrift is voor kinderen van een jaar of 8 geschikt, en is voor de echte natuurliefhebbers onder hen. Er staat een breed scala aan feitjes in. Het gros van deze feitjes wordt opgehangen aan een enkel dier: bijvoorbeeld een tijger of een zeeschildpad krijgt twee tot vier prachtig vormgegeven pagina’s, waarin een aantal kleinere kadertjes staan waarin interessante feitjes worden verteld op een buitengewoon prettig leesbare manier. Regelmatig kom je grappige feitjes en weetjes tegen, zoals de meest bizarre huisdieren ter wereld, of de bizarre beesten van Nick Baker.

Niet alleen aandacht voor dieren, want de natuur is natuurlijk veel meer dan dat. Voedselketens en de ecologie komen aan bod, hetzij ondergeschikt aan de dierenfeiten die verteld worden. Tijdens het bladeren door het tijdschrift kom je ook veel testjes en quizzen tegen die je direct uit kunt voeren: bij de quizzen staat de oplossing meestal op een andere pagina. Maar er zijn ook wat wedstrijden te vinden, waar je leuke prijzen mee kunt winnen, en je kunt zelf je dierenfoto’s insturen, zodat je ze wellicht zelf terugziet in het tijdschrift!

Een supercool tijdschrift voor de kinderen die echt alles willen weten over dieren, van binnen en buiten!

Animal planet, Big Balloon publishers
Prijs: 3,95 euro


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.