logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Angry Birds spel: knock on wood, Mattel


angry birds: knock on wood

Dat Angry Birds populair is, dat zal niemand vreemd in de ogen klinken. Het is ontzettend leuk om die maffe vogeltjes naar de gebouwen van de varkens te lanceren, om ze van hun troon te stoten! Mattel heeft dit spel vertaald naar een fysiek spel. Het bestaat uit verschillende blokjes (planken), een katapult, en natuurlijk vier varkens, vogels en een aantal kaarten.

Op deze kaarten staan verschillende situaties afgebeeld, die je met de steentjes en de varkens kunt maken. let wel: hiervoor heb je best een stevige ondergrond nodig! Op een vloerkleed is het bijzonder lastig de bouwwerken te maken. Ook moet je ze best voorzichtig opbouwen, een stapel blokjes is niet altijd even stabiel… Dat is echter het enige nadeel aan het spel. Heb je de situatie opgebouwd, dan ga je verder.

Op de kaarten staan vier niveaus aan situaties. Ieder hoger niveau is ook meer punten waard dan het vorige niveau. Heb je het bouwwerk (kasteel) gebouwd, dan mag je gaan schieten. Dat doe je op een afstand van minstens 30 centimeter. Eén A4-tje dus. Dat mag verder zijn, een kwestie van proberen. Je moet nu vanaf de voorkant het kasteel proberen neer te halen. Op de missiekaart staat met welke vogels je op het kasteel moet schieten. Op volgorde zelfs, van links naar rechts. Staat een vogel er twee keer op, dan mag je hem twee keer gebruiken. Heb je alle varkens uit het kasteel geschoten, dan mag je de missiekaart houden. De punten, die daarop staan, zijn voor jou. Je kunt ook bonuspunten verdienen. Op een aantal missiekaarten staan gele pionnetjes afgebeeld. Die zijn 100 punten per stuk waard. Heb je alle varkens én één of meer bonuspionnetjes neergeschoten, dan mag je ook die punten pakken van de puntenstapel.En die punten heb je hard genoeg nodig: degene die als eerste 1000 punten heeft verzameld, heeft gewonnen!

Angry Birds: knock on wood, Mattel
Prijs: 25 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar.
Aantal spelers: 1-4. Speltijd: ongeveer 20 minuten

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.