logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Amerikaane presidenten voor in bed, op het toilet of in bad

amerikaane-presidenten-voor-in-bed-op-het-toilet-of-in-badInmiddels is het duidelijk. Na een felle strijd vol bekvechten, gekibbel en modder gooien heeft geleerd dat Donald Trump de nieuwe president van Amerika is. De 45e president, om precies te zijn. Zoals bij alle Amerikaanse dingen moet ook zo’n verkiezen groot, groter, grootst, en dat is dit jaar zeker gelukt. In het boekje Amerikaanse Presidenten voor in bed, op het toilet of in bad lees je alles over die verkiezingen, vroeger en nu.

Algemene informatie

Om te beginnen moet je eerst weten hoe dat nu werkt, zo’n hele presidentsverkiezing. In het boekje lees je dan ook hoe iemand zich verkiesbaar stelt; wat er gebeurt tijdens de primaries, caucuses en Conventies, hoe de stemmen worden geteld, wie de langst en kortst zittende presidenten waren; wie tijdens zijn ambtstermijn vermoord werd; wie tijdens zijn ambtstermijn ernstig ziek was; wie de beste en slechtste presidenten waren.

De vorige presidenten

Want hoe verging het de voorgangers van Donald Trump eigenlijk? <sarcasm> Was iedere president zo eerlijk, ambitieus en openhartig als hij? </sarcasm> In het compacte boekje Amerikaanse Presidenten voor in bed, op het toilet of in bad lees je korte biografieën over de eerdere 44 presidenten die de Amerikanen hebben geleid en gestuurd. In drie of vier pagina’s lees je over de carrière van de betreffende presidenten, waarbij de belangrijkste prestaties worden aangestipt. Leuk is de link die zo nu en dan naar Nederland wordt getrokken. Het geheel is vrij luchtig geschreven, maar wel in een relatief klein lettertype. Op het kleine kamertje zul je echt met je neus op de kleine lettertjes moeten zitten. Maar och: liever de geur van inkt dan die van jouw prestatie in het kamertje, toch?

Conclusie over Amerikaanse presidenten voor in bed, op het toilet of in bad

Veel informatie in een klein boekje, dat krijg je met de serie Voor in bed, op het toilet of in bad. Dankzij leuke feitjes wordt de relatief droge kost smakelijker gemaakt. Relatief kleine letter. Door: Waardering: Amerikaanse presidenten voor in bed, op het toilet of in bad krijgt 4 van de 5 punten.

Informatie

Amerikaanse presidenten voor in bed, op het toilet of in bad, BBNC Uitgevers, 196 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9.99 euro. ISBN: 9789045320113

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.