logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: American Pie: Reunion, Universal pictures


American Pie Reunion

De eerste American Pie-serie stamt inmiddels al weer uit 1999. Daarop volgde een hele serie sequels, die niet allemaal  even succesvol bleken: het is toch moeilijk om telkens weer leuke grappen te bedenken over tieners en seks, zo blijkt. Fans van de eerste (paar?) films kunnen echter hun hart ophalen, want in American Pie: Reunion komen de sterren van het eerste uur weer bij elkaar voor een nieuw avontuur. Het is namelijk tijd voor de reünie van hun middelbare school!

Het gros van de kameraden is inmiddels getrouwd, heeft kinderen, een loopbaan, kortom: van de wilde haren is weinig meer te merken. Ondanks hun hechte vriendschap zijn ze elkaar grotendeels uit het oog verloren – hoewel ook hier Facebook regelmatig naar voren komt om het contact met elkaar te onderhouden. Door de tussenkomst van Stifler worden ze al snel opgezweept door de hormonen van de seksueel gefrustreerde tieners. Tijdens de reünie halen de oude kameraden herinneringen op en komen ze erachter wat er allemaal wel, en niet is veranderd. 

Daarmee is American Pie: Reunion een heel volwassen film geworden. De acteurs hebben natuurlijk ook de nodige ervaring opgedaan, waardoor het geheel wat geloofwaardiger overkomt, en de rollen die ze spelen zijn ook best dicht bij hen zelf gebleven. Of tenminste, het zijn geen bizar vreemde karakters die ze moeten spelen. Ook de humor is in de meeste gevallen wat getemperd, en draait het deels om het ophalen van herinneringen. Maar vrees niet: flashbacks komen níet in deze film voor! Geniet daarentegen juist van de midlife-crisis waarin deze dertigers zich bevinden: voor de ouderen een feest van herkenning, je zult je vást in één van de personages herkennen. Voor de niet-dertigers: geniet lekker van de grappen die worden uitgehaald!

American pie: reunion, Universal Pictures

Tijdsduur: 108 minuten, Komedie.
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 18 euro), Blu-ray (ca. 22 euro)

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.