logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: The Amazing Spider-Man 2 speelgoed


spider-man 2 vision elektronisch masker

De geweldige actiefilm The Amazing Spider-Man 2 is tijdens het schrijven van deze recensie te zien in de Nederlandse bioscopen. Deze geweldige superheld spreekt kinderen en volwassenen al heel erg lang tot de verbeelding. Stel je eens voor dat jij zulke superkrachten zou krijgen! Met het Spider-Vision masker kun je dat zelf ervaren. Het masker maakt een echte Spider-Man van je, inclusief die spannende driehoekige hogen, waarachter je eigen ogen niet te zien zijn!

Het masker komt helemaal voor je gezicht. Een rubber deel bij je voorhoofd en je neus zorgt ervoor dat hij comfortabel zit, en met twee banden aan de achterkant maak je hem helemaal op maat. Door smalle openingen bij de mond en neus hoef je niet bang te zijn dat je te weinig lucht krijgt. Dat zit helemaal snor! Het speciale effect vind je op het voorhoofd. Daar zit een knop verstopt, waardoor er twee laserstralen gaan branden. Zo kun je je grootste vijanden uitschakelen! En kun je makkelijk je eigen werpschijven vinden. Er zitten namelijk twee coole schrijven bij het masker geleverd, die rood gloeien zodra je er met je lasers op schijnt. Het reflecterende oppervlak is namelijk voorzien van een doorzichtig laagje, dat het licht verdeelt over de schijven. Let wel: dat werkt natuurlijk het beste in het donker. Op het voorhoofd van het Spider-Man masker vind je een klepje, waarachter de batterijen zitten voor de accu. Dankzij het verstelbare systeem en de rubber delen is het echt een supercool masker om zelf Spider-Man te worden. De schijven en lasers zijn leuk, maar waren voor ons niet echt een overtuigend pluspunt.

amazing spider-man 2 strike 3-in-1

Een ander product uit de serie Amazing Spider-Man 2 speelgoed waar we mee mochten spelen is het 3-in-1 voertuig van Spider-Man. Dat is een mini-jet, auto en motor ineen. Natuurlijk krijg je er een supergespierd Spider-Man actiefiguur bij, zodat je meteen kunt racen met de auto. Er zit echter een vreemd element in de auto: als hele auto zit er een dikke spoiler op de achterkant. Erg cool. Zet je Spider-Man echter in de auto, dan reageert de magneet achter in de rug van Spider-Man met een elementje in de auto, waardoor de spoiler ineens openklapt en veranderd naar een soort zijvleugels. Ook cool, maar wij vonden ‘m als auto toch cooler!

Druk je op een grote knop, achterop de auto, dan schiet de auto uit elkaar in twee delen. Spider-Man blijkt dan in een soort motor te zitten, die op drie wielen rijdt. Een trike dus, en geen driewieler (dat klinkt véél minder stoer). Het achterste deel is nu te gebruiken als jet: je kunt de voeten van Spider-Man vastzetten op twee pinnen, waardoor hij stevig blijft zitten en je werkelijk alle stunts kunt uithalen die je in gedachten had. Het voertuig is erg gaaf, en lekker futuristisch. De jet ken je misschien van The Green Goblin, maar dan uitgevoerd in de Spider-Man kleuren. De trike is een beetje minder geslaagd, en ook de zijvleugels zijn een minpuntje. Maar: dat is slechts onze smaak, want het is natuurlijk wel cool dat-ie zo kan veranderen en reageert op Spider-Man.

The Amazing Spider-Man 2 Speelgoed, Hasbro
Prijs: 14,99 euro – 32,99 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.