logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Alvin en de Chipmunks 3: Chipwrecked, 20th Century Fox

De muzikale eekhoorntjes zijn weer terug: de Chipmunks én natuurlijk de Chipettes! Waar we in de eerste twee films al kennis mochten maken met deze twee zangkoortjes, inmiddels horen ze allemaal tot dezelfde, vrolijke familie. En bij families horen ook: vakanties!

Tijdens een vakantie aan boord van een cruiseschip halen Alvin, Simon, Theodore en de Chipettes hun gebruikelijke streken uit en maken van het schip één grote speelplaats… totdat het schip strand en ze op een onbewoond eiland terechtkomen. Ze staan voor de grootste verrassingen wanneer ze aan het eilandavontuur beginnen met hun nieuwe vriend, een mysterieuze schipbreukeling.

Ondertussen is Dave in alle staten: waar zijn toch zijn Chipmunks en Chipettes? Samen met de slechterik uit de eerste twee films, Ian, gespeeld door David Cross, spoelt ook hij aan op het onbewoonde eiland, en kan hij zijn ‘kinderen’ gaan zoeken. Een fikse zoektocht volgt. Dave en Ian verkennen het gebouw, en leren langzaam elkaar te tolereren. Ondertussen zijn ook de Chipmunks aangewezen op elkaar, en worden de onderlinge rollen opeens opnieuw verdeeld als Simon gestoken wordt door een giftige spin…

Daarmee is Alvin en de Chipmunks 3 een superfilm voor de hele familie, en ook zeker geschikt voor de hele familie. Hij is in het Nederlands nagesynchroniseerd, maar ook in het Engels met ondertiteling te bekijken. De kleuren zijn vrolijk en helder, en doen bijna tekenfilm-achtig aan. Jammer genoeg geldt dat ook voor de echte acteurs, die niet helemaal in hun rollen lijken te zitten. Emoties komen niet over, het is echt over de top gespeeld. Kinderen lijken hier echter immuun voor, en genieten van het eerste liedje tot de laatste letters van de aftiteling.

Alvin en de Chipmunks 3: Chipwrecked, 20th Century Fox

Tijdsduur: 127 minuten, Avonturenfilm.
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 15 euro), Blu-ray (ca. 20 euro)

Deze film bij: BOL.com

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.