Recensie: Als vaders doen wat moeders willen, Trisha Ashworth


Of je het nu wilt toegeven: je relatie verandert na het krijgen van kinderen. Niet altijd ten nadele, maar het wordt gewoon anders. Voor sommigen is dat logische en vanzelfsprekend, anderen kunnen er maar niet aan wennen. In dat laatste geval begint de ellende: op zo’n moment begin je uit elkaar te groeien. Maar: wat zou er gebeuren, als vaders doen wat moeders willen? Is dat werkelijk de oplossing voor het ‘probleem’ dat is ontstaan?

In  Wat vaders doen wat moeders willen doen talloze vrouwen uit de doeken hoe zij hun relatie op de klippen hebben zien lopen. Het staat dan ook bol van de anekdotes en citaten (verdeeld in ‘dirty little secrets’ en gewone citaten). Leuk is ook dat mannen soms aan het woord worden gelaten, om in een kort rijtje citaten hun mening te uiten over bepaalde principes. Daarnaast staan er natuurlijk flink wat rijtjes en overzichtjes in, en mag de incidentele quiz ook niet ontbreken. Het lijkt dan ook eerder of je lekker een damesblad aan het lezen bent (zonder plaatjes!) dan een zelfhulpboek, wat het lezen zelf natuurlijk stukken prettiger maakt.

Tussen de probleemervaringen door laten andere vrouwen echter ook doorschemeren hoe het hun is gelukt om de sleur te doorbreken. Deze ervaringen zijn soms kort en subiet: nee, dat probleem heeft zich bij ons nooit voorgedaan’, en soms uitgebreider, waarin ook echt wordt verteld hoe ze de problemen het hoofd hebben geboden. Daardoor is het niet alleen een boek wat je een ‘ik ben niet alleen’-gevoel geeft, maar ook nog eens een boek dat je een mogelijkheid geeft om door het dipje in je relatie heen te komen. Lukt dat niet, dan heb je met dit boek in bovendien een leuke troost gehad, en zowel een lach als een traan kunnen laten.

Als vaders doen wat moeders willen, Trisha Ashworth
Becht uitgevers, oktober 2009, 176 pagina’s, paperback.
Prijs: 15 euro. ISBN: 9789023012665

Dit boek bij: BOL.com

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.