logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Als iedereen slaapt, Komako Sakai

Als iedereen slaapt vertelt het verhaal over het meisje Hanna. Zij wordt midden in de nacht wakker, als iedereen slaapt. Daar geniet ze stiekem wel van, want nu kan ze alles doen wat ze normaal gesproken niet kan. En ze wordt vergezeld door de familiekat, dus helemaal alleen is ze niet. Zo doen ze samen even een plasje, nemen ze een nachtelijke snack en gaan ze samen spelen met de spulletjes van Hanna’s grote zus, waar Hanna normaal gesproken niet mee mag spelen. En als uiteindelijk de zon weer opkomt is Hanna heel erg moe van al haar nachtelijke avonturen… en gaat ze slapen in het bed van haar grote zus.

Als iedereen slaapt is heel bijzonder en sfeervol vormgegeven. Het is donker als de nacht, met sfeervolle schilderstreken om de omgeving en de situatie neer te zetten. Dankzij deze impressionistische manier van schilderen krijgt het boekje iets mysterieus en echt nachtelijks, wat voor kinderen zeker herkenbaar zal zijn. Het verhaal zelf is kort en krachtig, in beperkte woorden die in balkjes op de pagina’s staan geschreven. Het risico zit er wel in dat kinderen nu allemaal ’s nachts wakker willen worden om allemaal spannende avontuurtjes beleven!

Informatie

Als iedereen slaapt, Komako Sakai

Illustrator: Komako Sakai
Eenhoorn, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,50 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789058388759


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.