logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Alpro Kokosnootdrink: Alpro Kokosnoot Original


alpro kokosnootdrinkAlpro is al jarenlang een alternatieve zuiveldrank voor mensen met een lactose-intolerantie. Er zijn inmiddels al een aantal smaken beschikbaar van deze plantaardige drankjes, zoals Amandel, Hazelnoot of Rijst. Wij mochten kennismaken met de nieuwste telg van de familie: Alpro Kokosnoot Original! Een heerlijk tropisch ruikend drankje: lekker als koel tussendoortje, voor bij je ontbijtgranen… of als een lekker gezond ijsje, bijvoorbeeld gemaakt met de Zoku ijsmaker.

De Alpro kokosnootdrink is 100% plantaardig, en gemaakt op basis van kokos en een vleugje rijst. Er zijn geen suikers toegevoegd, en een glas van 200ml bevat dan ook maar 40 calorieën. Bijzonder weinig! Bijkomende voordelen zijn het lage vetpercentage en natuurlijk het ontbreken van lactose of soja, twee stofjes waar mensen lelijk allergisch voor kunnen zijn. Maar.. hoe smaakt het?

Dat is best lastig omschrijven. De Alpro kokosnootdrink is ‘doordrinkbaarder’ dan normale melk. Dat doet de semi-transparante vloeistof ook wel een beetje vermoeden, maar in eerste instantie, als je een melkachtige substantie verwacht, is het wel even wennen. Ook de smaak is heel bijzonder. Minder vol van smaak, met de fris-zoete nasmaak van kokos. Dat is ook niet zo vreemd als je naar de ingrediëntendeclaratie kijkt: er zit slechts 5,3% kokos in (creme en water) en 3,3% rijst. Ondanks het guarpitmeel en xanthaangom is het drankje nog altijd erg vloeibaar, maar deze stofjes zorgen voor een betere menging van deze ingrediënten.

Het Alpro Kokosnootdrink is erg fris en licht-zoet. Het is een echte dorstlesser, en daardoor wel prettig voor de aankomende warme dagen. Je koopt hem in zowel het verse als in het lang houdbare zuivelschap. In het versschap betaal je ongeveer 2,40 euro, als lang houdbare versie betaal je 2,19 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.