logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Allocacoc PowerCube design verlengdozen


IMG_5166Tegenwoordig hangen we zo’n beetje aan elkaar van elektronische apparaten. Voor een cake pak je de mixer of een keukenmachine in plaats van een garde, mensen lopen steevast met een smartphone of tablet rond, voor presentaties worden geen flip-overs of borden gebruikt, maar laptops en beamers. Het probleem zit hem dan vaak in de hoeveelheid stopcontacten. Zeker oudere huizen zijn helemaal niet meer berekend op al die stroombenodigde apparaten! De Allocacoc PowerCube is een geweldige oplossing voor dat probleem, die er ook nog eens geweldig uitziet.

En het mooie van deze PowerCube is dat hij niet alleen ontzettend stoer is om te zien, maar ook nog eens erg handig. De verlengdozen zijn verkrijgbaar met een kabel van 1,5 meter of 3 meter. Aan het ene uiteinde vind je een geaarde stekker, aan de andere kant een vierkant blokje, waar je vijf stekkers in kunt steken of vier stekkers en 2 USB-apparaten (afhankelijk van de variant die je koopt). De PowerCube kun je op twee manieren gebruiken. De eerste (en misschien wel meestgebruikte vorm) is als tijdelijke verlengdoos. Dat is een ideale vorm. De stekkerdoos is heerlijk klein, en van alle kanten goed bereikbaar. Ideaal voor besprekingen!

De andere oplossing is een meer permanente oplossing. Bij ieder PowerCube zit namelijk een plaatje dat je kunt vastplakken met dubbelzijdige tape, met daarop een uitstulping ter grootte van ongeveer een stekker. Daar kun je de PowerCube op vastklikken, zodat hij geen kant meer op kan. Een nadeeltje is dat het je een stopcontact kost, maar je kunt hem dan weer wel gewoon in zicht laten hangen. De kabel zelf kun je ook vastkleven. Aan de kabel zit een grijs kunststof omhulseltje met een vlakke kant, die je ook met dubbelzijdige tape kunt vastplakken. En dus kun je eindelijk die lange, lelijke stekkerdoos bij de televisie wegwerken in een mooi, vierkant exemplaar, of de PowerCube USB van onder naar boven achter het eiland in de keuken laten kopen. Extra stopcontacten voor je keukenmachine en radio, twee USB-poorten binnen bereik voor je smartphone of tablet (5V en 2100 mAh is meer dan genoeg voor zware tablets).

Alleen maar positieve praat tot nu toe: hebben we dan geen nadelen ontdekt? Jawel, natuurlijk. Een kritische blik moet je ook kunnen werpen. Zo gingen de stopcontacten wat stroef, wat niet altijd makkelijk is voor als je de PowerCube een vaste plek hebt gegeven en er even een apparaat in wil klikken. Heb je hem als losse verlengdoos is het niet zo’n probleem, want als je de PowerCube in de hand kunt houden kun je net wat meer kracht zetten. Een ander nadeel is de dikke, wat stugge kabel. Die zal na wat gebruik ongetwijfeld soepeler worden, maar nu de nieuwigheid er nog omheen zwermt is het wat stug. Echt problemen zijn dat niet. De PowerCube is een geweldige vinding. Zowel thuis, op kantoor maar ook vooral op reis: klein, compact en veel extra stopcontacten! Kijk eens op de Allocacoc website voor meer informatie!

Allocacoc PowerCube
Prijs: vanaf 12,95 euro


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.