Recensie: Alligator, Ghecom


De Alligator Chopper is een Zweedse uitvinding en werd speciaal ontworpen om voedselbereidingen sneller en gemakkelijker te maken. Met een enkele handbeweging maak je dan ook reepjes, blokjes of schijfjes van de meeste voedingsmiddelen. Zo versnijd je in één enkele beweging aardappelen tot frietjes en gratinschijfjes en maakt u de heerlijkste groente- en fruitsalades. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maak bijvoorbeeld het fruitmoment gezelliger door appels en banaan eens in reepjes aan te bieden, of maak een gezellige groentensalage van komkommer, wortel, reepjes kaas, en zelfs tomaat is de snijden met de Alligator.

Dankzij de scherpte mesjes en het robuuste kunststof handvat kun je snel en stevig doordrukken, zodat je zelfs de zachtere voedingsmiddelen goed kunt snijden. Een tip is wel om een variant met een opvangbakje te bestellen. Hierdoor kun je sneller werken. Het bakje is bovendien best ruim, zodat je makkelijk een aantal keer kunt doordrukken voordat je het moet legen.

Schoonmaken is ook heel eenvoudig. Ten eerste houdt de Alligator van water, en mag dus ook zonder problemen in de vaatwasser, hoewel de messen het fijner vinden om even met water te worden afgespoeld. De onderkant is echter los te maken, zodat je alleen die zou kunnen afwassen in de vaatwasser. Een begin van de schoonmaak doe je echter al voordat je er mee begint: bij de Alligator zit een roostertje geleverd, dat je tussen de opstaande steuntjes plaatst. Hierdoor komt het rooster tussen de kieren. Ben je klaar met snijden, dan trek je het roostertje, samen met achtergebleven voedingresten, uit de Alligator, waardoor de lastigste klus al is geklaard! Superhandig is ook de Mini Chopper, de kleinere uitvoering ideaal voor het versnijden van bijvoorbeeld knoflook en olijven. Beide versies ook verkrijgbaar in RVS. De Alligator zorgt er overigens wel voor dat je snijplanken en messen een stuk minder zult gebruiken!

Alligator, Ghecom

Prijs: vanaf 17,95 euro

Dit produkt bij: ghecom

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.