logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Alles wat je absoluut niet wil weten over 13 en nog veel, veel, veel, veeeeeeeel meer! Frank Pollet

9789462420083 13 frank polletHet getal 13 heeft iets mysterieus, iets gevaarlijks en iets onheilspellends. Het spannende boek 13 van Frank Pollet draait helemaal om dit magische getal. En het leuke is: het boek is dubbelzijdig. Je kunt hem van twee kanten af lezen. Aan de ene kant vind je allemaal weetjes en feitjes over het getal dertien in de wereldgeschiedenis en de maatschappij. Waarom is dertien een ongeluksgetal in de sport, wat zijn de dertien meest vervelende beroepen, en lees je over heel veel gebeurtenissen in de geschiedenis waarin het getal 13 voorkwam. Soms heel duidelijk, soms een beetje verder gezocht.

Aan de andere kant van het boek pakt Frank helemaal uit met de onheilspellende kant van het getal dertien, in een serie mystieke horror verhalen. Sommige lijken heel realistisch, andere verhalen zijn overduidelijk overdreven. De subtiele verhalen zijn echt meesterlijk, ze laten je niet zo maar los als je ze eenmaal gelezen hebt. En lezen zul je, verhaal na verhaal! Maar of je daarna zonder nare gedachten nog naar het getal dertien kunt kijken…. Dat valt te bezien… 13, Frank Pollet Kramat, december 2013, 113 pagina’s, gebonden. Prijs: 13,95 euro. Leeftijd: vanaf 12 jaar. ISBN: 9789462420083

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.