logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Alles in de wind, Mies van Hout


alles in de wind

In Alles in de wind gaat het om varen en de zee. Het is een prentenboek, dat grootse en indrukwekkende prenten bevat over de bekendste Nederlandse liedjes over het water en varen. Denk maar eens na: welke ken jij zoal? Wat dacht je van Daar was laatst een meisje loos’, ‘Berend Botje’, ‘Al die willen te Kap’ren varen’ en zelfs ‘Alles in de wind’? De tekeningen van Mies van Hout spreken boekdelen, en dragen de teksten van de liedjes als geen ander. Eenvoudige, heldere en toch indrukwekkend gedetailleerde illustraties sieren iedere pagina van het boek.  Let ook vooral op de kleine grapjes die Mies van Hout in de prenten heeft verwerkt! Tussen die illustraties vind je de teksten van de liedjes, die je ook vanaf de cd kunt beluisteren. Zin in meer liedjes? a dan naar www.kinderliedjesboek.nl.

Alles in de wind is een leuke en originele verzameling liedjes. De zee heeft natuurlijk een ontzettende aantrekkingskracht op ons, en de liedjes bewijzen die aantrekkingskracht nog maar eens extra. De meegeleverde cd maakt het leuk voor kinderen om mee te zingen en voor ouders om de liedjes te leren voor zover die een beetje zijn weggezakt.

Alles in de wind, Mies van Hout
Lemniscaat, november 2013, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789047705291


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.