Recensie: Allemaal beestjes, Angela Diterlizzi, Brendan Wenzel

prod_24091_1[1]

In het kleurrijke boek Allemaal beestjes ga je onderzoek in de natuur. Op grote renten zie je allerlei natuurlijke omgevingen waar insecten kunnen voorkomen. De tekeningen in het prentenboek Allemaal beestjes zijn erg leuk vormgegeven. Het is een combinatie van tekeningen en uitgesneden stukjes papier, die met allerlei technieken en materialen zijn bedrukt. Het lijkt een beetje op een moderne, minder rommelige, versie van de prentenboeken van Eric Carle.

En dus ga je in het prentenboek Allemaal beestjes springen, zwemmen, kruipen en sluipen met de beestjes die je zelf in de tuin of het bos kunt tegenkomen (hoewel we gelukkig weinig schorpioenen hebben in Nederland). Dit prentenboek is overigens meer een kijk- en vertelboek dan een voorleesboek. De pagina’s zijn voorzien van korte uitspraken als: dit beestje kruipt, dit beestje fladdert, dit beestje springt.

Dat is overigens helemaal niet erg, want als dit boek ergens in slaagt, dan is het wel dat kinderen gemotiveerd worden en gestimuleerd worden om rond te kijken in de natuur! Laat ze lekker in de tuin zoeken naar vlinders, hommels, sprinkhanen en alle andere kleine kruimeltjes die ze kunnen tegenkomen. Misschien komen ze zelfs wel in Allemaal beestjes voor! Achter in het boek staat een mooi overzicht met alle diertjes die in het boek voorkomen, voorzien van een naam. Zo kun jij als ouder de beestjes benoemen en de kinderen helpen met een ontdekkingsreis.

Informatie

Allemaal beestjes, Angela Diterlizzi, Brendan Wenzel
Abimo, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,50 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789462343269

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.