logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Alle kleuren van de regenboog, Martha Fabrega


Een regenboog heeft veel kleuren en elke kleur is anders. Wij, mensen, zijn een beetje zoals de kleuren van de regenboog omdat we allemaal uniek zijn. De vorm van onze ogen, de kleur van onze huid en zelfs onze favoriete gerechten kunnen verschillen. Maar de belangrijkste kenmerken zijn bij iedereen: we hebben allemaal gevoelens, gedachten, verwachtingen en dromen. We lachen als we gelukkig zijn en we huilen als we droevig zijn. Als je alle mensen van heel de wereld verzamelt, dan zouden we een prachtige regenboog vormen.

Alle kleuren van de regenboog is een fantastisch boek waarmee je kinderen duidelijk kunt maken dat alle mensen anders zijn. Hierbij wordt gelukkig niet alleen aandacht geschonken aan duidelijke uiterlijke vertonen, zoals de verschillende mensenrassen, maar ook over herkomst in land, religie en allerlei andere aspecten. Ogen, oren, monden, kleding… alles komt aan bod om kinderen wat duidelijker om zich heen te laten kijken naar de mensen om zicht heen.

Maar vooral: om kinderen zich bewust te laten worden van het feit dat iedereen onder al dat uiterlijke vertoon te laten zien dat ze gelijk zijn. Dus ook al ben je groot, klein, dik, dun, ongeacht je haarkleur, oogkleur, huidskleur of de kleur van je schoenveters: het is allemaal geen reden om elkaar niet te leren kennen. Want pas als je dat doet, gaat de wereld voor je open en wordt je er met open armen in ontvangen. Welke verschillen kun jij herkennen in de kindjes in je klas? Laten we praten over…

Alle kleuren van de regenboog, Marta Fabrega
Baeckens books, 2008, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 10,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789054615910


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.