Recensie: Alle eendjes zwemmen in het water, VOF de kunst


alle eendjes zwemmen in het water

VOF De Kunst heeft al een tijdje geen cd meer uitgebracht. Ik was dan ook erg blij met de samenwerking met Jan Jutte. Beide talenten bundelen hun krachten in dit kleurrijke boek vol dierenliedjes. Van Poesje mauw en Er zaten zeven kikkertjes tot Frank de Oester en Uit artis is een beer ontsnapt: in dit compacte boekje staan vijftien bekende en minder bekende dierenliedjes, die je kunt beluisteren via de meegeleverde cd. In het boekje staan de teksten, zodat je als ouder al snel mee kunt zingen en een handvat hebt om de teksten aan je kinderen (of je klas) te leren.

De liedjes zijn in de bekende speelse stijl van VOF De Kunst: lekker los, verschillende muziekstijlen en niet al te strak houdend aan de muzikale regeltjes. Daardoor worden de liedjes niet zo maar gezongen, nee, ze worden op een melodieuze manier verteld. De liedjesverzameling is lekker uitgebreid: soms zitten er wat oudere liedjes bij, de echte klassiekers zogezegd, maar er staan ook wat moderne liedjes op. Die zijn echter ook in een iets oubollige stijl ingespeeld. Jonge kinderen zal het echter zeker aanspreken, en de liedjes zijn en blijven gewoon leuk. De prenten van Jan Jutte zijn kleurrijk en fel opgezet. Harde lijnen en contrasten zorgen voor een grappige illustratie van de liedjes. Achter in het boek vind je de inhoudsopgave, de liedteksten komen uiteraard overeen met de nummers op de cd. Een superleuke en muzikale reis door het dierenrijk!

Alle eendjes zwemmen in het water, VOF de kunst
Uitgeverij Unieboek het Spectrum, april 2012, 48 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13,99 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789000305216

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.