logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: All Stars 2: Old stars, Warner Bros

all starsVoetbal is wel één van de meest Nederlandse dingen die je kunt doen. Niet dat het Nederlands is natuurlijk, maar het is onlosmakelijk verbonden met ons Kaaskoppen. Volkssport nummer 1, zogezegd. Dat een komische film over deze sport, het teamverband en alles wat daar omheen hangt een goede film zou opleveren, dat bleek wel uit de eerste film van All Stars. Een sterrencast, goede acteurs, leuke verhaallijnen, wat seks, platte taal en taboedoorbrekingen hebben een prima combinatie gevormd.

Nu zijn we inmiddels een paar jaar en televisieserie verder, en werd het weer tijd voor een vervolg. De oude club wordt weer bij elkaar gezet, wat ook echt als reunie wordt gefilmd. Eén van de jongens gaat namelijk trouwen! In Spanje. En laat dat nou nét samenvallen met een wedstrijd Barcelona/Madrid! Een kans die de jongens niet kunnen laten schieten, en samen gaan ze op pad. Maar of dat nu zo’n goed idee is? Ze zijn namelijk wel flink uit elkaar gegroeid, ieder met hun eigen leven. De een heeft een bloemenzaak en een bazige vrouw, de ander blijkt iets onder de leden te hebben, is bekeerd tot de Islam, heeft een grote schade bejaarden-fans, en nog veel meer.

De film staat dan ook bol van de verrassende ontwikkelingen, maar kent naast de grappige momenten ook veel diepere verhaallijnen. Jammer genoeg blijft het script zo nu en dan wat hangen, bijvoorbeeld in een Frans stadje, waar de jongens onverhoopt in de gevangenis belanden. Ook het stuk over de nudistencamping is wat vreemd: hadden ze geen haast om naar Spanje te reizen?

Ondanks deze onlogische keuzes in het verhaal is het een leuke film om naar te kijken. De jongens lijken goed op elkaar ingespeeld te zijn, en hun rol met veel plezier te spelen. Er zitten dan ook genoeg verrassingen in de film om je van het begin tot het eind te boeien: saai is hij geen moment. En hoewel er wat voorspelbare momenten in de film zitten zijn er ook ontzettend veel nieuwe wendingen te vinden.

All Stars 2: Old stars, Warner Bros

Tijdsduur: 123 minuten, Drama/Komedie.
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 15 euro), Blu-ray (ca. 17 euro)

Deze film bij: BOL.com

[youtube http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=d2PinQfGYag]

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.