logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Alien, Marc de Bel en Guy Didelez

Alien boekcover Marc de Bel

Wat doe je als je onverwacht en onbedoeld op vakantiekamp mag gaan? Het overkomt Sander. Hij mag, samen met zijn stoere vriend Runo en 18 andere kinderen, een weekend naar een kasteelhoeve in de Ardennen. Hij heeft namelijk een prijs gewonnen van een wedstrijd om een vegetarische hamburger. Eenmaal op het kamp aangekomen maken ze natuurlijk veel mee. De kampleiding laat ze geen seconde stilzitten en heeft veel actieve dingen gepland. Sanders oog gaat echter uit naar het bijzondere meisje Alien, op wie hij op slag verliefd is geworden.

Zijn verliefdheid komt echter in gevaar door het onbesuisde gedrag van Runo en zijn nieuwe kameraad Brent, die misschien nog ‘stoerder’ is dan Runo zelf. En dat wil wat zeggen. De frustraties van Sander om de daden van die twee, zijn angst om er iets tegen te beginnen en zin verliefdheid nemen ieder plaats in de strijd om de aandacht. Sander zelf wordt dan ook telkens heen en weer geslingerd in deze achtbaan van emoties. Tot hij een droom heeft, waar Alien en een mysterieuze grote eik voorkomen. Als hij dan in het bos nota bene diezelfde eik ziet, weet hij niet meer wat hij kan verwachten van deze situatie…

Alien is geweldig geschreven. Dat hadden we natuurlijk ook wel verwacht van Marc de Bel, wiens boeken over de Kriegeltjes en Spekkie en Spikkel goed bekend zijn bij alle lezers. Het is bijzonder leuk dat hij een paar elementen van zijn eerdere boeken regelmatig terug laat komen: de Kriegeltjes komt hier voor als Band, en Sander loopt rond met het boek over de Haarcirkels. Naast deze sluikreclame is het boek geweldig geschreven. Het sluit perfect aan op de leeftijdsgroep waarin Sander zich beweegt: een jaar of 12. Groep, 7, 8, of de eerste groepen van het middelbaar onderwijs zal een geweldig publiek zijn voor dit magische boek.

Alien, Marc de Bel en Guy Didelez
Abimo, 2007, 124 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13,50 euro. Leeftijd: vanaf 12 jaar. ISBN: 9789059323544


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.