logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Airfryer, Philips

Met de gepatenteerde Philips Rapid Air-technologie van Airfryer kun je de smakelijkste frietjes bakken, die tot 80% minder vet bevatten dan frietjes uit een normale friteuse. Geniet van heerlijke frietjes, snacks en maaltijden op een gezonde en snelle manier. De friteuse veroorzaakt minder geurtjes en is eenvoudig te reinigen voor dagelijks gebruik!

De Airfryer wordt dan wel aangemerkt als een friteuse, maar heel eerlijk gezegd is het dat natuurlijk niet. Ondanks het feit dat het apparaat een mandje heeft, komt er namelijk geen druppel (frituur)olie aan te pas bij het bakken: het is hetzelfde als je je oven een frietpan zou noemen. Dankzij de unieke combinatie van snel circulerende hete lucht en een grillelement maak je snel en gemakkelijk allerlei heerlijke gerechten, kip, vlees en andere hapjes klaar. En frietjes, uiteraard, net als je in je oven aardappelblokjes kunt bakken: met een druppeltje olie, dat genoeg is om lekker te bakken. Dankzij de krachtig circulerende lucht komt het vet en de hitte hier echter overal, waardoor het verschil tussen deze en gefrituurde aardappels nauwelijks meer proefbaar is: met tot 80% minder vet! Zo tover je rauwe aardappels in maximaal 20 minuten om tot vetarme friet!

Als je dan bedenkt dat er in normale diepvriesfriet al de nodige olie zit verwerkt (voorgebakken), weet je dat er al genoeg olie aanwezig is voor knapperige friet. Die zijn dus, direct vanuit de diepvries, klaar voor gebruik. Niet alle friet leent zich er echter even goed voor, het ene merk droogt wat meer uit dan het andere. Maar ook dat ken je van de normale frieteuse: het ene merk bakt nu eenmaal bruiner.

Een groter probleem vormen snacks: lang niet alle snacks lenen zich voor gebruik in de Airfryer. Als stelregel kun je nemen dat je snacks moet gebruiken die je ook in de oven kunt gebruiken. Daar gaat alles perfect mee. Heb je nog wat normale snacks, dan kun je ze licht inspuiten met olie: dat zorgt namelijk voor het krokantje jasje. Doe je dat niet, dan wordt het paneerlaagje slap en slof… en dat is geen pretje.

Maar genoeg over friet en snacks: wat kun je er nog meer mee? Nou: alles! Het is gewoon een heerlijk compacte oven, perfect voor kleine hoeveelheden voedsel die je normaal in de oven zou moeten stoppen. Denk aan een aantal worstenbroodjes (die je ook prima kruislings kunt opstapelen), muffins doen het perfect dankzij de heteluchtstand, een klein taartje, en heb je de bakvorm, dan kun je ook denken aan een bakje aardappelgratin, lasagna, of een lekkere brownie… precies genoeg voor 1 😉  of natuurlijk een kleine pizza. Zo lang het in het bakje of mandje past, kun je het bakken. Twee soorten voedsel kunnen ook: er is een voedselscheider meegeleverd. Zo kun je twee voedselsoorten tegelijk bereiden, zonder dat ze elkaar hoeven te raken.

Er echt op letten hoef je overigens niet: met de geïntegreerde timer kun je vooraf een bereidingstijd van maximaal 30 minuten instellen. De automatische uitschakelfunctie is voorzien van een geluidssignaal. Met de regelbare temperatuurinstelling kies je de ideale temperatuur voor je gerechten, met een maximum van 200 graden. En dat zorgt voor een perfecte bereidingswijze!

Airfryer, Philips
Prijs: circa 150 euro / 200 euro (met inzetbakje)

Dit product bestel je bij de meeste electronicazaken of BOL.com

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] twee jaar geleden alweer mochten we de Airfryer van Philips testen. Een mooi apparaat om te zien, en bovendien ook functioneel, maar met een […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.