logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: AH Stoommaaltijden


Het assortiment stoommaaltijden van Albert Heijn is compleet onder handen genomen. Het assortiment is aangepast in vijftien uitgesproken smaken, en ook het stoombakje is aangepast. Het bestaat uit twee lagen, en dat is ideaal: zo komen de smaken niet met elkaar in aanraking, en kun je dus eigenlijk twee verschillende gerechten tegelijk gaarstomen.

Wij probeerden de Kip Ketjap en Pompoen Curry uit. Het eerstgenomende moet maar liefst 7,5 minuut in de magnetron, het tweede gerecht 6 minuten. beiden op 700 watt. Dat moet iedere magnetron prima afkunnen. In die tijd wordt alles gegaard en opgewarmd, ook de rauwe kip die in de Kip Ketjap!

In het bovenste deel van het stoommandje vind je het vlees en de groenten. Die zijn rauw, en worden in de garingstijd prima gaar. De groenten zijn lekker beetgaar, een prettige bijkomstigheid van stomen. Hoewel de bloemkool van de Pompoen Curry een beetje ingedroogd leek was daar niets van te proeven.

Beide gerechten hadden een uitgesproken en krachtige smaak. De Kip Ketjap was zout (maar niet te) en niet overheersend. De Pompoen Curry smaakte behoorlijk scherp. Een nadeel van de twee lagen is overigens dat je het eten niet direct uit de bak kunt eten. Je zult het moeten overscheppen op een bord. Daardoor is een mooie presentatie best lastig. Dat mag de pret echter niet drukken. De maaltijden smaken heerlijk, je proeft netjes alle verschillende ingrediënten. De inhoud van 450 gram is genoeg voor alle gemiddelde eters.

De stoommaaltijden zijn te koop in alle Albert Heijn vestigingen. Het formaat winkel bepaalt het aantal varianten dat beschikbaar is. Prijs: vanaf 3,95 euro per stuk.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.