logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: AH To go Superjuices


AH superjuicesGezond, gezonder, gezondst: wat is volgens jou het meest gezonde dat je kunt eten of drinken? Ik denk dat veel mensen nu denken aan zo’n versgeperst groentesapje met allerlei rare combinaties. Zo’n spinazie-rauw-ei-sinasappel-banaan-noten-geval, dat na een half uurtje zelf gaat pruttelen. Toch zit er wel een kern van waarheid in, hoewel ik je de combinatie van zonet écht niet zal aanraden. Een versgeperst vruchten/groentesapje is dé manier om snel aan je vitamines te komen. Albert Heijn komt nu met een zestal nieuwe, vers geperste superjuices. In de superjuices vind je een verrassende combinatie van groenten en/of fruit! Alle sappen zijn 100% onbewerkt en vers. Dus geen toevoegingen zoals suiker en koud geperst (zonder verhitting) waardoor de vitamines behouden blijven.

Wij mochten ze allemaal proberen, en namen een paar proefkonijnen mee in onze test. Lees hieronder onze bevindingen. De combinaties Superjuices zijn:

rode biet & appel – rijk aan magnesium, kalium, foliumzuur, vitamine A &C en antioxidanten. Dit is één van de meer toegankelijke smaken in het assortiment. Het sapje bestaat voor 80% uit appel, en 20% uit rode biet. Let op: niet voor mensen die veel knoeien, want rode bietensap krijg je dus écht niet uit je kleding! Het drankje is lekker fris, en heeft een duidelijke bieten-nasmaak.

spinazie & selderij – boordevol vitamine A, B, C & K, mineralen en weinig calorieën. Dit drankje ziet er al gezond uit, met z’n intens groene kleur. Schudden voor gebruik, de spinazie en selderij hebben de neiging om wat naar onder te zakken. Dat geld overigens voor alle varianten. Ook hier is het hoofdbestanddeel appelsap. Dat zorgt al voor een frisse smaak aan het drankje. Het is goed doordrinkbaar, en zeker niet lobbig of met stukjes. De smaak is een beetje wrang/bitter, waarbij de selderij ‘m wat frisser maakt.

boerenkool & komkommer – bevat grote hoeveelheid vitaminen, mangaan, vezels, calcium & kalium. Dit drankje lijkt qua ingrediënten heel erg op de spinazie & selderij. De helft van deze ingrediënten is nu vervangen door boerenkool en komkommer. Daardoor zit er minder van het wrange spinazie in. Dat komt de smaak ten goede, hij is een stuk toegankelijker. Ook dit drankje is goed doordrinkbaar, en moet je zeker even schudden voor gebruik.

wortel & gember – vol vitaminen en een uitstekende bron van magnesium, mangaan, kalium, koper en vitamine B6. Fris en een beetje pittig. Dat is de wortel en gember in een notendop. Het drankje bestaat voor 60% uit sinaasappelsap, 35% uit wortel en 0,5% gember. Maar vergis je niet, die gember is wel heel smaaksterk, en levert een scherp randje aan deze oppepper.

framboos & granaatappel – rijk aan mineralen zoals mangaan, magnesium, koper, kalium, ijzer en antioxidanten. De enige waar je wat pitjes in konden ontdekken van de granaatappel. Een bonte mix van vruchten worden hier gebruikt,: 41% granaatappel, 25% sinaasappel, 18% framboos, 15% appel en 2% limoen. Deze Superjuice is daardoor best zuur, met een licht-droge afdronk. Lekker zuur, dat wel, het is niet alsof het glazuur van je tanden springt. Ook deze Superjuice is intens rood van kleur.

blauwe bes & limoen – Vol antioxidanten en vitaminen. Met 50% blauwe bes, 49% appelsap en 1% limoensap is deze Superjuice een stuk frisser en zoeter dan de framboos & granaatappel. De blauwe bessen leveren een iets droge afdronk. Deze drank is de meest ‘normale’ combinatie uit de reeks superjuices, maar ook eentje met een echte vitaminebom, dankzij de blauwe bessen. Door onze testers werd deze als de lekkerste betiteld.

De superjuices zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn én Albert Heijn To Go.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. AH Good food to go: maaltijdsalade en water met een twist – LeukeSuggesties

    […] tijdje terug mochten we al onze ervaringen delen met de Superjuices, een project van Albert Heijn in het kader ‘good food to go’. Daarbij proberen ze je […]


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.