logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Aftershokz Trekz koptelefoon

Muziek is heerlijk om bij de hand te hebben. Sommige mensen hebben het liefst de hele dat hun koptelefoon op of oortjes in. Heerlijk allemaal, het zijn gelukkige mensen, maar door die koptelefoon sluiten ze zich wel af van hun omgeving. Vragen van anderen op kantoor worden niet gehoord, een flirtpoging van het meisje tegenover je in de bus of trein gaat langs je heen, maar ook die fietser die hard belt om je aandacht te trekken tijdens het hardlopen… jezelf afsluiten door muziek is niet altijd even handig. Aftershokz ziet dit ook in en komt met een tweetal bijzondere koptelefoons, waarvan wij de Aftershokz Trekz mogen uitproberen.

Gemaakt voor beweging

De Aftershokz Trekz is gemaakt voor het sporten. Daarbij is er alles gedaan om de oren vrij te houden. En dat kan, dankzij een bijzonder Bone Conduction Technology. Het geluid komt via je jukbeen bij je oren terecht. Daarvoor hang je de koptelefoons via een beugeltje over je oor heen. Het oortje hangt dus even voor je oogschelp. Dat kun je al horen, maar zodra het stukje techniek tegen je bot komt, trilt het nog verder door. Het geluid wordt harder, zonder dat je ook maar iets van je omgeving hoeft te missen. Mits je de muziek niet te hard zet, natuurlijk.

In de nek

Nog een handigheidje: de Aftershokz Trekz zet je niet over je hoofd, maar hang je over je oren. De band rust daarbij heel praktisch in je nek. Door een titanium strip in de nekband worden de twee oortjes subtiel tegen je hoofd gedrukt, op je jukbeenderen. Zo kun je zelfs nog best heftige bewegingen maken met je hoofd zonder dat de koptelefoon verschuift. Natuurlijk werkt de telefoon op bluetooth, met de meestgebruikte bedieningselementen gewoon op de koptelefoon zelf. Je kunt zelfs gesprekken voeren! En… de Treks is IP55 gecertificeerd, zodat zweet of een mooie dosis sneeuw geen enkel probleem is. Zo lang je er niet mee gaat zwemmen, in ieder geval.

Hoe bevalt bone conduction technology

Dat is natuurlijk wel even een dingetje. Waren we net gewend aan die vervelende oortjes ín je oor (zoals je begrijpt ben ik nog in de wen-fase), komt er weer een nieuwe techniek om de hoek kijken met heel wat plusjes en minnetjes. Het duidelijkste minpunt is het ontbreken van een diepe bas. Als dat je ding is, zal het systeem van Aftershokz je maar matig bevallen. Hoewel ikzelf het eigenlijk best vond meevallen. Zeker als je met een equalizer op je telefoon de bas iets optilt komt het allemaal wel goed. Goed genoeg, als je jouw veiligheid ook in beschouwing neemt. De middentonen en hoge tonen zijn geweldig mooi vol en volledig. Het ontbreken van een duidelijk bas is dan ook echt te verwaarlozen. Doordat het Bone Conduction werkt op trillingen zal het systeem tegen je jukbeen trillen als je muziek luistert. Dat is dus wel even wennen. Voor een minuutje of vijf. En trouwens: ook met een baard wordt het geluid nog prima doorgegeven! De oortjes komen voor een groot deel voorbij je baardgroei. Of je moet wel heel bruut behaard zijn.

Conclusie over Trekz

Een geweldige koptelefoon die werkt met een nieuwe technologie: trillingen die via je hoofd bij je oor binnenkomen. Daardoor zijn je oren vrij en kun je al je omgevingsgeluiden waarnemen. Dat is wel zo veilig! Daarnaast is de koptelefoon gebouwd voor sporten: stevig, degelijk en bestand tegen een fikse dosis zweet. Laat maar komen, die uren zwoegen en zweten!
Door: CooleSuggesties
Score: Aftershokz Trekz krijgt 4,5 van de 5 punten.

Informatie

Trekz, Aftershokz
Klik hier voor de website
Prijs: 149 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. […] tijdje geleden mochten we een heel bijzondere koptelefoon testen: de AfterShokz Trekz Titanium. Een koptelefoon die het geluid niet via je oren binnenbrengt, maar via je schedel. Het was even […]

 2. […] je onze recensie voor de Aftershokz Trekz koptelefoon al gelezen? En … ben je enthousiast, of een beetje nieuwsgierig op zijn minst? Dat kunnen we […]

 3. Renate avatar
  Renate

  Ik was al geïnteresseerd in deze koptelefoon, maar dacht dat hij te groot zou zijn voor mijn zoon.
  Nu blijkt hij er dus ook in mini uitvoering te zijn: daar kwam ik dankzij coole suggesties achter.
  Ze zijn helaas wel erg prijzig.
  Ik heb gelijk meegedaan aan de winactie.
  Deze koptelefoon zou namelijk echt perfect zijn voor mijn zoon om te gebruiken tijdens zijn fietstochten naar school en hij ziet er ook nog eens super cool uit….. : daar is goed over nagedacht!!!

 4. Dientjuh Jansen avatar

  lijkt me wel ideaal voor te sporten .


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.