logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Afijn, Bert Visscher


Er zijn in Nederland een handvol echt bekende cabaretiers. Onder de oudgedienden van het genre behoren onder andere Bert Visscher: hij gaat inmiddels alweer sinds 1991 met grote programma’s op de planken! In Afijn draait het allemaal om de plaatselijke ijsbaan. Bert Visscher wil proberen de Olympische Winterspelen van 2022 naar Nederland te krijgen, en moet daarvoor het Olympisch Comité zien te overtuigen van de pracht en praal van het plaatselijke gladde ijs. Maar ja: het vriest bar weinig… en er zijn nauwelijks bergen. Zal het hem lukken de commissie te overtuigen?

Natuurlijk speelt er heel wat rondom te ijsbaan. Zo zou Ludmila Properiva een gastoptreden kunstschaatsen verzorgen, maar moet nog van het vliegveld worden opgehaald. Daarnaast zijn er heel wat dorpsruzies gaande, en die moeten nog wel worden opgelost om wat sponsorgeld los te weken. Zoals met de stugge poelier Zwezerik, die ook even zijn zegje komt doen.

Natuurlijk staat heel Afijn weer bol van de typische Bert Visscher-grapjes. Het drukke karakter is nog onverminderd actief, en alle karakteristieke uitspraken, stemmetjes en typetjes passerende revue. Drukke sketches worden afgewisseld met rustige, kritische liedjes en persoonlijke onthullingen. Berts gezin komt regelmatig terug, zijn sterilisatie wordt ruimschoots behandeld. Voor de echte Bert Visscherfans is het een feest van herkenning.

Bert Visscher: Afijn theatershow, Universal Pictures

Tijdsduur: 120 minuten, Theater.
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 18 euro)

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.