logo-liggend-wit-donkerblauw

Een muzikaal avontuur door de kerkers van Aezir. Recensie: Aerea, PS4


aereaDe muzikale wereld van AereA komt op zijn kop te staan. Het blijkt namelijk dat muziek beschikt over magische krachten. Zelfs zo erg, dat je er levende wezens mee kunt beïnvloeden! Dat ontdekken ook Guido en Demetrio. Helaas kan Demetrio er niet goed mee omgaan en gebruikt de macht van muziek om levende wezens te beheersen. Zodra Guido erachter komt, confronteert hij Demetrio over zijn verraad. Dat valt niet in goede aarde, waardoor de vriendschap uit elkaar valt en Demetrio op eigen kracht verder gaat met zijn onderzoek.

Vechtersteam

Guido kan het niet op zich laten zitten, maar hij moet tijd steken in zijn onderzoeken, zodat hij kan bepalen hoe ver de macht van de muziek gaat, en hoe hij de magische invloed van Demetrio kan doorbreken. Anderen moeten dus op onderzoek uit namens hem. En dat ben jij! Daarbij kun je kiezen uit één van de vier personages, ieder met de standaard insteek van een rpg: je hebt een vechtersbaas, een boogschutter, een sluiper en een magiër. Natuurlijk heeft ieder zijn eigen instrument om te beheersen… je kunt het spel in je eentje spelen, maar je kunt ook met alle vier de personages op pad gaan in een multi-player game. Aan jou/jullie de taak om het mysterie van de ontbrekende oerinstrumenten te ontrafelen en ze terug te brengen naar hun oorspronkelijke plaats om de vrede in Aerea terug te brengen.

Over Aerea

AereA is een actie-RPG met muzikaal thema waarin de speler in de huid kruipt van Wolff de harpboogschutter, Jacques de celloridder, Jules de luitmagiër of Claude de trompetschutter, allen volgelingen van de grote maestro Guido. De missie is om op Aezir, een eiland dat in stukken is gebroken, negen oerinstrumenten te verzamelen en terug te brengen om zo de balans en vrede in de wereld te herstellen. Spelers moeten hun weg vinden over alle delen van het eiland om opdrachten te voltooien, puzzels op te lossen, bazen te verslaan en het geheim van het eiland te ontdekken. Breng jij de vrede terug naar Aezir? Bekijk hier de trailer van Aerea:

Conclusie over Aerea

Een instap-rpg dat bijzonder geschikt is voor kinderen. Tenminste – als het op het thema ‘geweld’ aankomt. De schepsels waartegen je moet vechten zien er in ieder geval niet eng uit, en het feit dat je muzieknoten verdient na een overwinning is natuurlijk ook niet bepaald zwaar. De werelden zijn echter wel behoorlijk groot – je moet flinke stukken lopen voor je op de plek van bestemming aankomt. De opdrachten worden telkens vanuit een grote concertzaal gegeven, dat is dan ook je thuisbasis. Daar vind je ook een winkel waar je jouw vaardigheden kunt upgraden en magische drankjes kunt kopen. Maar die vind je natuurlijk ook in de mooie, handgetekende werelden, die in 4K resolutie worden weergeven. En let vooral op de achtergrondmuziek. Die heeft meer dan voldoende aandacht gekregen van componist Deon van Heerden! Door: Score: Aerea krijgt 8 van de 10 punten.

Game info

AereaSoeDescoe
PS4, XBOX One, rpg. Prijs: 50 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.