logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: The adventures of Merlin, BBC


In de BBC-serie The Adventures of Merlin maak je kennis met een jonge Merlijn, in de tijd dat de grote Koning Arthur nog geen koning is. Het zijn allebei nog knapen, die heel wat van de wereld moeten ontdekken. Er is echter een klein probleempje: Arthurs vader, Uther, is fel tegen magie en tovenarij. Iedere tovenaar of persoon die magie durft te vertonen wordt zonder twijfel geëxecuteerd.

En dat is knap lastig voor Merlin. Hij is namelijk geboren met aanleg voor magie, hij heeft niets geleerd. Soms gebeurt het dus gewoon dat hij tovert, zonder dat hij het wil. Maar ook vaak wanneer hij het wel wil. Merlin is namelijk een beetje een eigenwijs kereltje, dat gelukkig wel het hart op de goede plek heeft. Ondanks zijn botsingen met de arrogante jonge Arthur komt het tweetal toch tot elkander, en leren ze wat ze aan elkaar hebben.

The adventures of Merlin is een geweldige serie, die waarschijnlijk iedereen wel zal aanspreken. Hij is spannend, grappig, er zit wat romantiek in, genoeg humor, een beetje actie, ridders, magie, en… een draak! Hoewel de serie vooral draait om Merlin speelt Arthur natuurlijk ook een grote rol in het verhaal. Het tweetal is al snel onlosmakelijk met elkaar verbonden, en door de normale pubertrekjes van beide jonge mannen rollen ze van het ene avontuur in het andere. En soms komt die magie van Merlin toch wel goed van pas…!

De hele serie is gefilmd in een geweldige omgeving: waar kun je een serie over ridders en de legende van Koning Arthur en Merlin immers beter verfilmen dan in Groot Brittannië zelf? Stoere ridders, goed uitgewerkte kostuums en fantastische, doch subtiele special effects maken de serie tot een waar spektakel. In deze boxset zitten overigens alle 5 seizoenen. Goed voor 29 uur aan middeleeuwse actie!

The adventures of Merlin, Just Film

Tijdsduur: 2925 minuten, Avonturenfilm.
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 69.95 euro)

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.