logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Ademhalen, Lucy Clarke

Ademhalen is het tweede boek van Lucy Clarke. Na haar eerste spannende boek, Nachtzwemmen, waren we zeker benieuwd naar dit tweede boek. En eigenlijk heeft dit boek best veel overeenkomsten met haar eerste titel, zeker als je kijkt naar de centrale onderwerpen familie en reizen.

In Ademhalen lees je over de Britse Eva en de Australiër Jackson. Die twee lijken een geweldig setje te zijn, en hadden dan ook direct een klik. Na twee jaar gebeurt er echter iets ondenkbaars: tijdens het vissen wordt Jackson meegesleurd in zee, en niet meer teruggevonden. Hij wordt doodverklaard. Eva is ontroostbaar en besluit naar Jacksons geboorteland te gaan, om Jacksons familie te leren kennen. Die heeft ze in die twee jaar blijkbaar nog niet leren kennen… en daar ontdekt ze van alles oer Jackson waar ze absoluut geen weet van had.

Ademhalen is net als Nachtzwemmen een bizarre zoektocht naar de geschiedenis en het verleden van een persoon die dichtbij de hoofdpersoon stond. Waar dat bij Nachtzwemmen het zusje was, is dat bij Ademhalen de geliefde van de hoofdpersoon. Een spannende zoektocht levert ook hier weer bijzondere ontdekkingen op, alsook sfeervolle omschrijvingen van de internationale omgevingen.

In haar boeken maakt Lucy Clarke dankbaar gebruik van haar eigen passies: reizen en duiken behoren daartoe, die dan ook in dit boek een belangrijke rol spelen. Het boek zelf is niet altijd even verrassend als het gaat om het doorzien van de verhaallijn. Het is al vrij snel duidelijk hoe de vork in de steel zit, en je leest dan eigenlijk verder om te weten of je het echt goed had, en om de puntjes op de i te krijgen als het gaat om de verhaallijn.

Een prettig leesbaar boek is Ademhalen zeker wel. Het is vlot geschreven, en je blijft geboeid door de mysteries en onthullingen die je gaandeweg het boek te weten komt. Nieuwsgierigheid is een grote drijfveer, zo blijkt. Bovendien lijkt het boek wel een soort promopraatje voor een duikvakantie naar Australië – of ligt dat aan mij?

Ademhalen, Lucy Clarke
AW Bruna, oktober 2014, 432 pagina’s, paperback.
Prijs: 18,95 euro. ISBN:


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.