logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De middenklasser: Acer Liquid Z6 plus smartphone


acer liquid z6 plus

Acer is inmiddels al heel wat jaren actief als producent van heel geschikte smartphones. De eisen van de gebruikers worden echter steeds hoger, en het is daarom als fabrikant nodig om aan die eisen te blijven voldoen. De Liquid Z6 Plus is een poging om zich tussen het redelijk aantal middenklassers te scharen: voor de gebruikers die graag een goed toestel willen hebben, maar niet willen betalen voor de top-notch premium features. De Liquid Z6 Plus verschilt overigens van de Z6 door zijn grotere accu. Altijd handig, want zoals je weet vergen de verschillende apps die op de achtergrond meedraaien stiekem heel wat energie!

Middenklasser

Dat de Liquid Z6 Plus een middenklasser is zie je eigenlijk al meteen. Want laten we eerlijk zijn: smartphones zijn qua uiterlijk veelal inwisselbaar. Zeker als je aan de voorkant kijkt. Een groot, zwart scherm met een diameter van 5,5 inch, met onderin een knop. Handig is wel dat die knop een vingerafdruksensor heeft, zodat je niet meer hoeft te werken met een wachtwoord. Ideaal! We zien die functie steeds vaker, en dat doet ons toch wel deugd. De achterkant is gemaakt van geborsteld aluminium, dat er stoer uitziet. Ook het feit dat het glas doorloopt in het ontwerp kan onze goedkeuring zeker wegdragen. Onder in de smartphone vind je twee speakertjes, die zorgen voor een flink geluid – dat wel wat volheid mist. Jammer genoeg lijken veel fabrikanten te gokken op het bezit van een bluetooth speaker of iets dergelijks.

Display

De Acer Liquid Z6 Plus beschikt over een 5,5 inch scherm, dat gebruikt van de IPS-techniek. Daarmee heb je een grotere kijkhoek, maar inmiddels zijn het gros van de smartphones uitgevoerd met een dergelijk scherm. De kleuren zijn intens, maar het zwart wil niet echt zwart worden – daarvoor is de backlight te fel. Als camera gebruikt de Acer een 13 megapixel sensor, waarmee je prima foto’s maakt. Opvallend is dat de camera in de schemering eigenlijk prima beelden maakt, waar veel camera’s het juist laten afweten. In daglicht zijn de resultaten gewoon goed. Aan de voorkant van de smartphone vind je overigens een 5-megapixel selfiecamera, zonder flitsertje.

Vermogen

De Liquid Z6 Plus beschikt over maar liefst 32 GB opslag, die je nog kunt uitbreiden middels een MicroSD geheugenkaartje. Daar zul je dus niet snel op misgrijpen. De apps zelf worden uitgevoerd op een octacore processor met 3 GB werkgeheugen. Dat lijkt ontzettend veel, en is ook zeker genoeg, maar de snelheid lijkt toch iets te missen. Wellicht heeft dat te maken met de vele Acer-apps die op het toestel draaien en actief zijn. Dat is toch wel opvallend. Het is aardig als fabrikanten apps meeleveren, zoals games of productiviteitsapps, maar hier zijn toch wel wat programma’s op de achtergrond die je goed in de gaten lijken te houden. Een minpuntje. Schone systemen zijn snelle systemen! Vermeldenswaardig is overigens het feit dat je er twee sim-kaartjes in kunt gebruiken. Altijd handig, voor wanneer je jouw telefoon ook gebruikt voor je werkgever.


Recensie over Acer Liquid Z6 Plus

Een mooie telefoon voor een heel nette prijs. De prestaties zijn niet state-of-the-art, maar dat hoef je van een middenklasser ook niet te verwachten. Ondanks de vele voorgeïnstalleerde apps is de smartphone aangenaam snel, heeft een prima camera en een wat blikkerig geluid. Handig zijn de vingerafdruksensor en de mogelijkheid tot een dual-sim. Echte pluspunten zijn de 32GB opslagcapaciteit en de grote accu, die wel tot drie dagen mee kan.

Score: 7


Informatie

liquid Z6 Plus, Acer
Meer weten?
Prijs: 249 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.