Recensie: Academicus Vampyrus 4: Bloedbelofte, Richelle Mead

Academicus Vampyrus 4 Bloedbelofte

Lissa Dragomir, prinses van de Moroi, is een sterfelijke vampier die onlosmakelijk verbonden is met de magie van de aarde. Ze moet te allen tijde beschermd worden tegen de Strigoi: de onsterfelijke vampiers die ongelooflijk wreed en gevaarlijk zijn. Rose, de beste vriendin van Lissa, is een dhampier. Zij leidt een gevaarlijk leven dat in dienst staat van het beschermen van Lissa tegen de Strigoi. Die zijn namelijk vastbesloten om haar een van hen te maken.

Academmicus Vampurus is een zesdelige serie, die inderdaad over de verwikkelingen gaan die zich voordoen onder de verschillende stammen en disciplines onder de vampieren. Want deze is niet zo eenvoudig als we tot nu toe hadden gedacht. Richelle heeft er een flink aantal niveaus in aangebracht: zo zijn er ‘goedaardige’ vampiers (Moroi) en kwaadaardige (Strigoi) en kunnen Moroi veranderen in Strigoi – niet andersom. Er woedt dan ook een constante strijd tusen de Moroi en Strigoi. Hierbij worden de Moroi geholpen door Dhampiers: een tussenvorm van mensen en Moroi. Rose is de beschermende Dhampier van Lissa, een koninklijke Moroi. Rose heeft echter haar vriendje zien veranderen in een Strigoi: een kwaadaardige vampier, zonder geweten of herinneringen. Ze is vastberaden hem te doden, zo’n toekomst wens je namelijk niemand toe. Om dat te kunnen doen moet ze echter haar school verlaten voor ze hem heeft afgemaakt, en moet ze bovendien Lisse aan haar lot overlaten!

Dit is dan ook een spannend verhaal over Rose, die zich moet zien te redden in de mensenwereld, een maatschappij waar ze tot nu toe bar weinig mee te maken heeft gehad. Haar trainingen waren echter wel bijna volledig voltooid, zodat ze zeker haar mannetje kan staan. Hierdoor redt ze zich prima, maar treft ze onderweg steeds meer mensen die zich aan haar zijde willen voegen om haar te helpen. Het is dan ook bijna een thriller met fantasy-elementen dan een zoetsappige vampierroman. Dieper dan een novelle, met spanning, mysteries en veel onverwachte ontwikkelingen: je ontrekt de wereld van vampiers samen met Rose! Hierbij maakt Rose overigens wel veel overpeinzingen. Ze dagdroomt nog al regelmatig, wat de verhaallijn wat onderbreekt. Soms heeft dat een duidelijke meerwaarde, maar vaak ook is het helemaal niet zo prettig om uit het verhaal gesleurd te worden. Desondanks is het zeker een boek om je tanden in te zetten!

Academicus Vampyrus 4: Bloedbelofte, Richelle Mead
Uitgeverij Moon, augustus 2011, 495 pagina’s, paperback.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 15 jaar. ISBN: 9789048810413

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Reacties

Eén reactie op “Recensie: Academicus Vampyrus 4: Bloedbelofte, Richelle Mead”

 1. […] eigen karakter, achtergrond, beweegreden en manier van denken. Al eerder recenseerden we overigens Academicus Vampyrus 4: Bloedbelofte, die in deze omnibus is opgenomen. De eerste drie delen zijn natuurlijk ook gebundeld in een […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

ZOEK OP DE SITE

PRIJSVRAGEN

ONZE TOPSUGGESTIES

coolesuggesties topper vierkant

ONZE NIEUWSTE BERICHTEN

 • vrienden vriendengroep

  Los conflicten in de vriendengroep op met een mediator

 • Bak De allerbeste recepten van Paul Hollywood

  Boek recensie: Bak! De allerbeste recepten van Paul Hollywood

 • joy ride

  Alle remmen los in ‘Joy Ride’

 • oppo a78 5g

  Nieuwe OPPO A78 5G met 33W snelladen en 50MP-camera

 • Recensie InfinityLab ClearCall 4

  Gadget review: InfinityLab ClearCall

 • Recensie 7 Wonders Edifice

  Spel recensie: 7 Wonders Edifice uitbreiding

 • curacao

  Last minute Curaçao boeken: voordelen en tips

 • Forever 80s boekbespreking

  Boek recensie: Forever 80’s