logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Aan de keukentafel, Sandra Ysbrandy


9789048817306 aan de keukentafel

Sandra Ysbrandy predikt in het boek ‘Aan de keukentafel’ een heel duidelijke boodschap: eten doe je niet alleen. Mensen mogen altijd aanschuiven. Zorg dus dat je genoeg hebt! Haar gerechten zijn dan ook mooie smaakcombinaties, een verzameling van verschillende ingrediënten. Zo kun je makkelijk iets extra’s toevoegen of weglaten, indien gewenst.

Foto’s van de gerechten

Het boek is een afwisseling van heldere gerechten en mooie, smakelijke kleurenfoto’s. Tussen de recepten door kom je af en toe een aantal pagina’s met foto’s tegen. Die komen soms zo maar door een hoofdstuk, en dat is wat vreemd. Het lijkt dan, als lezer, of het hoofdstuk is afgelopen.

Eenvoudige recepten

De gerechten zelf zijn niet moeilijk om te maken. Sandra heeft een voorliefde voor vis en schaaldieren, en wat zwaardere vleesgerechten. Het gros van de recepten is hier dan ook op gericht. Als dat ook jouw voorkeur heeft, dan ben je bij Sandra zeker aan het juiste adres. Daarbij laat Sandra zien dat je met eenvoudige ingrediënten heerlijke gerechten op tafel zet, zonder rare culinaire technieken te hoeven beheersen. Heel soms maakt ze gebruik van voorverpakte of kant-en-klaar onderdelen als een rol croissantdeeg of bladerdeeg, dat is wel zo makkelijk. Als je haast hebt komt er er natuurlijk niet altijd van om zelf je deeg in elkaar te kneden.

Eet je mee?

Aan de keukentafel laat prima zien wat je zonder al te veel tijd en moeite op tafel kunt zetten, zowel binnen als buiten. Daarbij spelen grote, gemengde schotels de hoofdrol, aangevuld met salades. Sandra maakt bovendien een onderscheid tussen ‘gewone’ gerechten en lekkere, zomers buitengerechten. Aan tafel!

Aan de keukentafel, Sandra Ysbrabdy
Carrera, mei 2013, 252 pagina’s, hardcover.
Prijs: 29,95 euro. ISBN: 9789048817306


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.