logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Aan boord van het piratenschip, Jean-Michel Billioud en Olivier Latyk

aan-boord-van-het-piratenschip Piraten spreken ontzettend tot de verbeelding, zelfs nu nog. De oude piraten bedoel ik dan, natuurlijk, in de grote indrukwekkende zeilschepen en flamboyante piratenkapiteins. Over die piraten gaat het boek Aan boord van het piratenschip, dat is geschreven en getekend door Jean-Michel Billioud en Olivier Latyk. Dit grote prentenboek staat vol leuke weetjes en interessante informatie. Die weetjes zijn allemaal geschreven op de juiste locaties: informatie over het slapen staat in de slaapvertrekken geschreven, over het navigeren op de landkaart, en ga zo maar door. Om al die informatie goed te laten zien is het boek ruim voorzien van talloze flapjes en hoekjes, inkijkjes en doorkijkjes. Daardoor heb je echt een enorme hoeveelheid leuke weetjes ter beschikking, die ook nog eens op een heel leuke manier zijn te doorzoeken. Zo krijg je echt een beeld van hoe het er aan toe ging, aan boord van het piratenschip. De tekeningen zijn wat eenvoudig en gestileerd, maar duidelijk genoeg om je een goed beeld te kunnen vormen van de indeling, functies en handigheidjes van een piratenschip. Van de bouw tot de indeling van het schip, van het bewaren van buskruit (handig gecombineerd met scheepsbeschuit om het buskruit droog te houden) tot het slim inslaan van vlees (schildpadden kunnen wekenlang zonder eten en zijn heeeeeel erg traag. Die kun je makkelijk houden!). Alles komt aan bod. En natuurlijk lees je ook over de verschillende rollen van de piraten. Wat doet nu precies een kapitein, een stuurman, een timmerman? En waar moesten piraten zich allemaal aan houden? Was er echt een soort erecode onder piraten? Zoals je merkt: wij zijn enthousiast over dit boek. Het is leuk geschreven, leerzaam en interessant. Het is ook heel erg leuk vormgegeven, en de vele flapjes maken er een echt ontdekboek van. Het enige nadeel van dit boek is dat niet alle termen duidelijk zijn uitgelegd, en dat er soms wel wat woorden voorbij komen die je niet alle dagen gebruikt. Sommige woorden zul je dus niet direct (her)kennen. Heel veel komt dat trouwens niet voor, en zo leer je niet alleen over piraten, maar misschien ook nog een knap woordje Nederlands.

Informatie

Aan boord van het piratenschip, Jean-Michel Billioud
Illustrator: Olivier Latyk Fontaine uitgevers, 20 pagina’s, hardcover. Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789059566026

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.