Recensie: Aagjes grote speelreis, Tineke Meirink


9789044818222 Aagjes grote speelreis

In het grote kartonboek Aagjes grote speelreis ga je samen met Aagje over de hele wereld een kijkje nemen. aagje stop op ieder continent op een kenmerkende plaats. Daar maak je kennis met de gebruiken, de klederdracht, en de kenmerkende landschappen en huizen.

Maar tijdens Aagjes wereldreis merk je dat er ook een heleboel dingen hetzelfde zijn. Kinderen spelen dezelfde spelletjes, spelen met hetzelfde speelgoed en maken overal snel vriendjes. Op iedere zoekplaat, die echt heel groot is, staat een kadertje met uitleg over het continent. Bij die uitleg staan ook een paar zoekopdrachten. De meesten daarvan zijn op iedere pagina hetzelfde. Oeral komt bijvoorbeeld een rood wagentje voor, een kip en een haan, en natuurlijk Aagje, die telkens een nieuw vriendje meeneemt op haar reis.

Het boek Aagjes grote speelreis is erg mooi en degelijk. De tekeningen zitten vol details, en maken duidelijk dat je zowel kunt letten op verschillen tussen mensen als de overeenkomsten. En voor je het weet heb je een heleboel nieuwe vriendjes gemaakt! Klein puntje van kritiek namens de volwassen lezer in me: de tekeningen zijn niet briljant. Vooral de vrijheden op het gebied vam perspectief stoorden me, maar kinderen kijken daar zonder meer doorheen. De tekenstijl van voertuigen en huizen zin wat primitief, terwijl de mensen met meer zorg zijn vormgegeven. De herhaling in de prenten is erg leuk. Ook is het goed dat de prachten op iedere pagina staan weergegeven. Je kunt ervoor kiezen ze te lezen, maar ook zonder problemen achterwege laten en lekker zelf op ontdekkingsreis gaan.

Aagjes grote speelreis, Tineke Meirink
Clavis, oktober 2012, 24 pagina’s, hardcover.
Prijs: 16,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789044818222

Op de hoogte blijven van nieuwe winacties, reviews en suggesties? Volg ons dan via social media of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Winnaars krijgen persoonlijk bericht. Ze worden niet kenbaar gemaakt via social media of op onze website. We zouden het dan ook heel leuk vinden als de winnaars zich bekend maken onder deze winactie of via een berichtje per mail of social media!

Meer prijzen winnen? Kijk dan eens op
Prijsvragenoverzicht CooleSuggesties.nl

www.prijsvragen.nl

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.