logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Aadje Piraatje viert feest, Marjet Huiberts en Sieb Posthuma


9789025757847 aadje piraatje viert feest

Dit vrolijke boek van Aadje Piraatje staat helemaal in het teken van feest. En dat doe je op heel veel manieren. Zo vind Aadje Piraatje het al feest als er sneeuw ligt. Jammer genoeg is hij de enige piraat die dat vind,de anderen blijven liever op het schip. Die vinden die kou maar niets! Aadje probeert ze telkens over te halen, maar de piraten vinden het maar niks.

Ook vieren de piraten feest als Aadjes tand eruitgaat. Het is een echte wiebeltand, en die gaat er op een enige echte piratenmanier uit, met behulp van het schip en een heel lang touw. Hij krijgt zelfs een bijnaam: Aadje-zonder-Tand!

Als het leesles is, gaan alle piraten zich er mee bemoeien. Want kunnen alle piraten aan boord eigenlijk wel goed lezen? Bij het woorden verzinnen blijkt dat ze het misschien helemaal niet zo goed kunnen… of doen ze maar alsof?

Zelfs van een storm weten de piraatje en Aadje nog een feest te maken, als ze gebruik maken van de schommelingen en de wind om acrobatische toeren uit de halen. En tot slot is Aadje jarig, en gaan alle piraten tot het uiterste om er een echt knalpiratenfeestje te maken.

Aadje Piraatje viert feest is een echt ouderwets grappig Aadje Piraatje-boek. Alle bekende piraten komen weer voor, van Jan-zonder-hand tot Goof-zonder-oog, ze komen allemaal terug en doen dingen die helemaal niet bij hun naam passen. Erg grappig! De tekeningen van Sieb Posthuma doen vertrouwd aan. Zo moeten de prenten van Aadje Piraatje er nu eenmaal uitzien.

Aadje Piraatje viert feest, Marjet Huiberts en Sieb Posthuma
Gottmer, augustus 2014, 48 pagina’s, hardcover.
Prijs: 15,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789025757847

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.