logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Aadje Piraatje in gevaar, Marjet Huiberts en Sieb Posthuma

aadje piraatje

Aadje Piraatje heeft een deel van zijn bekendheid te danken aan de vertaling van Aadje Piraatje leert zwemmen, gezongen door Meneer Aart in Sesamstraat. Terecht, overigens, want het is een bijzonder leuk en leerzaam verhaaltje. In dit boek beleeft Aadje weer een aantal spannende en leuke avonturen. Zo gaat hij schatgraven en raakt zoek, wordt zijn schip overvallen door gevaarlijke zeerovers en moeten Aadjes haren geknipt.

Allemaal superleuke en spannende belevenissen, waarbij Aadje wordt bijgestaan door Jan-zonder-hand, Joop-houten-poot en de andere piraten. Vooral met deze aparte en kleurrijke piraten worden de grappige noten gezet in het boek, en zal het iets oudere kinderen nodig hebben om die diepgang te begrijpen. Voor jongere kinderen zijn de verhalen gewoon leuk en stoer, voor iets oudere ook nog eens bijzonder grappig. De grote, mooie prenten van Sieb Posthuma zorgen voor een goede ondersteuning van de goed lopende teksten, die dankzij hun rijm perfect voor te lezen zijn.

Aadje Piraatje is dan ook een ontzettend leuk en stoer boek om voor te lezen, waar kinderen gegarandeerd van zullen genieten. Een klein nadeeltje: er wordt natuurlijk heel wat afgezongen in het boek (dat doen piraten nu eenmaal) maar: hoe gaan de melodieën?

Aadje Piraatje in gevaar, Marjet Huiberts en Sieb Posthuma
Gottmer, mei 2012, 48 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 5 jaar. ISBN: 9789025751050

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.