logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Een Amerikaans verhaal: A Christmas Eve Miracle


a christmas eve miracleEr zijn zo nu en dan films waarvan je denkt: waarom deze? Waarom op die manier? Eerlijk gezegd is A Christmas Eve Miracle er ook zo een. Begrijp me niet verkeerd: het is best een vermakelijk kerstverhaal met een redelijk feel-good moraal, maar het schort aan zo veel kanten dat je er zeker niet kritisch naar moet kijken. En dat is zonder meer jammer! Lees deze review dan ook goed door en bepaal daarna zelf of je hem de moeite waard vind om A Christmas Eve Miracle te bekijken.

Het verhaal

A Christmas Eve Miracle draait om Sharon Holden. Ze is getrouwd met Dustin Holden, ze zijn High School sweethearts. Ze hebben twee kinderen, een golden retriever, een groot huis. En Sharon heeft een drukke baan in de reclamewereld. Ze trekt maar opdrachten aan, de ene na de andere. In de film wordt meermaals gehamerd op het feit dat zij zeven projecten heeft lopen, terwijl een collega van haar, zonder gezin, er maar drie heeft. En ja, zeven reclameprojecten met deadlines is knap veel, voor iedereen! Tijd voor haar gezin heeft ze dus niet, hoewel ze zichzelf betiteld als Supermama en Carrièretijger. Tegelijk. Terwijl haar man thuis blijft en voor de kinderen zorgd, en alles filmt, zodat Supermama Sharon de samenvatting kan bekijken als ze thuis is. Maar verder is alles cupcakes and rainbows. Eén gelukkig en blij gezin, waarbij moeder Sharon alles aan elkaar plakt.

Op vakantie bij de kerstman

In een poging het gezinsleven weer in de oude glorie te herstellen, staat Dustin erop om de kerstvakantie door te brengen in hun oude vakantieoord, Farthering Pines. Bij aankomst worden ze begroet door Kris, de opzichter van het vakantiepark. Ad-interim, de eigenaar zelf moest plots weg. Hij lijkt erg op de kerstman, en daar worden geen doekjes om gewonden. De link wordt meteen gelegd naar Kris Kringle, en de wensenlijstjes worden subtiel doorgesluisd. Nadat moeder en zoon een sneeuwpop maken blijkt moeder haar telefoon te zijn vergeten (Hoewel ze die in de film in haar jaszak heeft gestoken) en mist ze een belangrijk gesprek. Tot overmaat van ramp verzwikt haar zoontje zijn enkel, waardoor ze hem moet dragen – wat iedereen te horen krijgt. Maar goed: warme chocolademelk met marshmallows maakt alles goed!

Verdrietig

Sharon dwaalt wat door de sneeuw, en wenst hardop dat ze geen kinderen had. Wat als ze gekozen hadden voor een carrière voor beiden? Kris hoort de wens, en na een slecht stukje playback op de panfluit wordt die wens werkelijkheid. Hun kinderen verhuizen plots naar hun vakantie-buren, Jack Carter, Robert Jones (Jonathon Silverman) en hun uitbundige gezinnen. Dat valt bij niemand goed: haar kinderen blijken rebelse tieners te zijn geworden, en Sharon zelf krijgt maar niet door dat het háár wens is dat het zo ver heeft laten komen, en blijft de twee telkens ‘haar kinderen’ noemen. Ook al heeft ze nu alles wat haar hartje begeert: een rijke man, iedere week een andere reis rond de wereld, dure tassen… maar hoe gelukkig ze ook is met haar nieuwe leventje, beseft ze dat ze dit leven niet wil. Vindt Sharon de weg terug naar haar gezin? Onder het mom ‘de ware betekenis van Kerst’ komt Sharon langzaam maar zeker tot rust, en leert ze dat ze het gewoon wat rustiger aan moet doen. 

Conclusie over A Christmas Eve Miracle

Een matig verhaal dat zich afspeelt rond Kerst. Kris, de parkwachter, vervult wensen en laat Sharon het leven zien dat ze misschien liever had. Zonder dat ze dat zelf weet. De film is rommelig gefilmd en bevat duidelijke fouten. De ergste staat misschien wel op de voorkant van de film: wie zijn die twee kinderen? Door: Score: A Christmas Eve Miracle krijgt 2,3 van de 5 punten.

Informatie

A Christmas Eve Miracle, Sony Pictures Home Entertainment
Tijdsduur: 01:16, Speelfilm. Leeftijd: Alle leeftijden.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.